Podcast | El PSPV critica la inacció de Barrachina i urgeix fumigacions immediates davant la proliferació de mosquits

Escolta ací a Maria Jiménez, diputada del PSPV:
  • El PSPV de la Diputació de Castelló ha registrat una moció per al ple del pròxim dimarts per a demanar a Marta Barrachina que desbloquege el pla antimosquits i active les fumigacions després de l’eclosió de nivells alts de larves a causa de les últimes pluges.

La diputada Maria Jiménez ha afirmat que “les abundants precipitacions d’aquesta setmana i l’augment de les temperatures han multiplicat la presència de grans bosses de dípters al llarg de la costa, sense que des del despatx de Presidència es prenguen les decisions oportunes per a intentar erradicar o, almenys, reduir els focus de cria de larves”. “Els experts exigeixen que s’intensifiquen els tractaments durant els pròxims dies”.

Jiménez “suspén” la gestió de Barrachina en relació amb els mosquits, assenyalant dos motius principals: el primer, que “s’ha desentés de la problemàtica al·ludint a la falta de competències” i el segon, que no ha sigut capaç de preparar un nou contracte antimosquits “amb tot el que demanava des de l’oposició”. “Es va passar tota la legislatura criticant-ho i fa ja un any que no planteja una alternativa. Aquesta és la prova que ratifica que el nostre pla, que va millorar àmpliament el que vam heretar del PP, era del gust de Barrachina”.

El grup socialista insta Marta Barrachina a “posar-se les piles” per a impedir que la plaga de mosquits continue agreujant-se. “Ha plogut, hi ha mosquits i bosses de larves en zones humides, i el que els castellonencs mereixen és una resposta eficaç, immediata i responsable per part de les autoritats, que no ho obliden”.

“Estem a les portes de l’estiu i els municipis de Castelló entraran en la seua temporada alta. No podem permetre’ns obrir informatius amb la plaga de mosquits”. Finalment, la diputada provincial ha estés la mà a la Diputació per a treballar conjuntament perquè la situació es resolga “tan prompte com siga possible” i recorda que, malgrat els constants i injustificats atacs del PP durant la legislatura passada, “els i les socialistes estarem a l’altura de les circumstàncies”.