Educació presenta un increment de plantilles docents per al Curs 2024-2025

  • La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha presentat als sindicats una proposta que preveu un increment de prop de 1.000 docents per al pròxim curs 2024-2025, millorant les condicions respecte a l’acord anteriorment denunciat.
  • Aquest augment suposarà que el curs finalitzi amb 69.000 docents en actiu, en comparació amb els 68.086 actuals.

El secretari autonòmic d’Educació, Daniel Mcevoy, ha donat a conèixer aquesta proposta durant la taula sectorial celebrada aquest dijous a la Conselleria d’Educació. Mcevoy ha subratllat que “aquest increment de professorat s’ha realitzat atenent una distribució equilibrada i derivada de l’estudi de les necessitats reals dels centres educatius”.

L’acord firmat l’any passat per l’anterior Govern valencià ha estat considerat nul de ple dret per l’Advocacia de la Generalitat, ja que hauria d’haver estat formalitzat mitjançant una Orde i va ser subscrit per un govern en funcions. “Ens hem vist obligats a denunciar-ho i no podem aplicar-ho. Des de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació actuarem d’acord amb la Llei per a donar seguretat jurídica als nostres docents”, ha assenyalat Mcevoy.

Segons l’acord inicial, es preveia la creació de 4.869 llocs de treball en les etapes d’Educació Infantil fins a FP al llarg de dos cursos acadèmics, amb un increment de 2.971 llocs en aquest curs i 1.898 per al següent. No obstant això, el Govern del Botànic va dotar els centres amb 4.527 llocs, dels quals 2.971 es van crear en aplicació de l’acord de plantilles i 1.556 llocs ja existents van ser reutilitzats.

En la taula sectorial s’ha destacat que el punt de partida per a la determinació de plantilles serà l’orde derogada de manera il·legal per l’anterior Govern, incorporant les plantilles actuals i algunes novetats. Entre aquestes novetats es troba l’increment de la dotació de recursos humans del Programa de la Millora dels centres (PAM), la creació de llocs de mestres per a les Escoles Infantils de 0-3 anys de titularitat de la Generalitat, i la dotació de les hores necessàries per a cobrir les hores de dedicació a càrrecs directius de mestres d’Educació Infantil en CEIPS, que implica la incorporació de 36 mestres més.

A més, està previst un increment de professorat d’FP i de personal no docent en els centres educatius, incloent educadors d’educació especial, tècnics de gestió educativa, fisioterapeutes, educadors socials, auxiliars de gestió en CEIPS, i personal de PAS en IES. Aquestes mesures suposaran un augment de personal de 465 llocs de treball.

Aquesta proposta té com a objectiu enfortir el sistema educatiu valencià, oferint més recursos i suport per a assegurar una educació de qualitat que respongui a les necessitats de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana.