Jorge Lafuente fitxa pel Club Bàsquet Benicarló després de ser l’MVP de la LEB Plata

  • El Club Bàsquet Benicarló ha anunciat l’incorporació del jugador Jorge Lafuente, un dels jugadors més destacats de la LEB Plata. Lafuente, de 32 anys i originari d’Osca, arriba al club després de ser l’MVP de la LEB Plata en la temporada 22-23.
  • Amb una carrera que inclou vuit temporades en LEB Or i set en LEB Plata, Lafuente ha demostrat ser un pilar fonamental en els equips on ha jugat.

En les dues últimes temporades, la primera amb el Peñas Huesca i la segona amb el Fibwi Palma, Lafuente ha estat el jugador més valorat de la categoria, amb una mitjana de 20,4 de valoració per partit en els 36 minuts que ha disputat de mitjana. Aquest rendiment excepcional el converteix en un dels millors fitxatges de la història del Club Bàsquet Benicarló en la seua sisena temporada en LEB Plata (ara coneguda com a Segona FEB).

Lafuente va començar la seva trajectòria professional en la temporada 2009-2010, debutant amb tan sols 18 anys amb el primer equip del Peñas Huesca en LEB Plata. Aquell mateix any, va guanyar el seu primer trofeu: la Copa LEB Plata. Des de llavors, ha passat gran part de la seva carrera a l’Osca, l’equip de la seva ciutat natal, amb deu temporades, de les quals dues han estat en LEB Plata i vuit en LEB Or. També ha jugat en equips com el Coviran Granada (16-17), el Lucentum Alacant (17-18), el Clavijo de Logronyo (18-19), el Basket Navarra (19-20) i, més recentment, el Fibwi Palma (23-24).

Entre els seus assoliments més destacats, Lafuente ha guanyat la Copa LEB Plata en la temporada 16-17 amb el Covirán Granada, equip que va arribar a semifinals dels Play-offs d’ascens. En la temporada següent, amb el Lucentum Alacant, va arribar a la final dels Play-offs, quedant-se a només un partit d’aconseguir l’ascens a LEB Or. Amb el Peñas Huesca, durant les vuit temporades en LEB Or, ha tingut un gran protagonisme, especialment en les temporades 20-21 i 21-22, on va jugar 33 minuts per partit amb una valoració mitjana de 12. El seu assoliment més gran va ser en la temporada 14-15, quan va arribar a la final de la LEB Or amb el Peñas Huesca, quedant-se a les portes de l’ascens a la lliga ACB.

Des de la direcció del Club Bàsquet Benicarló, fitxar a Jorge Lafuente ha estat una prioritat des del primer moment de planificar la temporada 24-25. “Jorge ens donarà consistència, estabilitat, lideratge i experiència en la categoria”, han destacat des del club. Les estadístiques de Lafuente en les dues últimes temporades en LEB Plata amb Osca i Palma reflecteixen el seu valor: 36 minuts, 9 punts, 8,9 rebots, 5,3 assistències i una valoració mitjana de 20,4 per partit. Sens dubte, un jugador “tot terreny” que pot aportar en totes les facetes del joc.

Aquest fitxatge promet reforçar significativament l’equip de Benicarló, aportant una nova dimensió al joc i establint una base sòlida per als èxits futurs del club.