Peníscola reafirma el seu compromís amb la qualitat turística

Reconeixement a 23 empreses i serveis turístics de Peníscola pel seu compromís amb la qualitat

Peníscola, 15 d’abril de 2024 – Avui, el regidor de Turisme, Ramón Simó, ha lliurat els distintius SICTED a 23 empreses i serveis que han sigut distingits, han renovat o han participat l’any passat en el programa de la Secretaria d’Estat de Turisme. Aquest reconeixement esdevé un símbol de l’excel·lència i la dedicació d’aquestes entitats en la millora contínua de la seva oferta turística.

Les empreses i serveis públics de Peníscola han superat amb èxit les diferents auditories de seguiment i renovació, consolidant-se com a destí turístic de referència. L’esforç conjunt entre administració i sector privat ha estat clau en aquesta progressió, ja que permet avançar cap a l’objectiu comú de millorar la qualitat del servei i l’atenció al client.

Enguany, els plans de millora dels distingits estan estretament relacionats amb el Pla de Sostenibilitat Turística, reforçant el compromís de Peníscola amb la preservació del seu entorn i la seva oferta turística. Aquesta aposta pel desenvolupament sostenible consolida la posició de Peníscola com a destinació SICTED, garantint una experiència de qualitat per als visitants.

Durant l’acte de lliurament dels distintius, Simó ha compartit l’expectativa de consolidació del creixement del sector turístic per a la present temporada, destacant les bones xifres registrades l’any passat i les perspectives positives per al futur.

Les empreses i serveis distingits inclouen establiments hotelers com l’Hotel RH Don Carlos i el Gran Hotel Peñíscola, així com restaurants com el Casa Jaime i el Mercat de Peñíscola. Aquest reconeixement demostra el compromís de Peníscola amb la qualitat i la millora contínua en l’àmbit turístic.