SER Maestrat en directe

22 EDICIÓ DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CURTS DE VINARÒS DEL 18 AL 21 DE JULIOL

La 22 edició del Festival Internacional de curtmetratges de Vinaròs, Agustí Comés se celebrarà del 18 al 21 de juliol al “Vinaròs arena” mentre que el lliurament de premis serà el 29 del mateix mes.

Els representants de l’organització, Nati Romeu i José Luís Beltrán han donat a conèixer aquest matí tots els detalls de l’esdeveniment que s’ha convertit en el referent del cinema curt en el nord de la Comunitat Valenciana i sud de Catalunya.

En total el Festival ha rebut 853 curtmetratges procedents de mig centenar de països repartits entre els cinc continents, dels quals com sempre s’han seleccionat 12 que van a la secció de concurs els dies 18,19 i 20 de juliol a raó de 4 per sessió. El 21 s’exhibiran sis curts que no entren a concurs però que per la seva qualitat s’exhibeixen en el que es denomina la “Macedònia de curts” i que normalment tenen molt humor en el seu contingut.

El Festival concedeix dos premis, el del jurat i el del públic, dotats cadascun amb 1000 euros aportats per la Fundació Caixa Vinaròs i l’Ajuntament a més de l’escultura commemorativa de l’artista Lukas Ulmi. Enguany el cartell és obra del cubà Jorge Félix una vegada més i la música del Festival la va compondre Juan Bautista Doménech.

El Jurat enguany serà presidit per l’actor Angel Figols que va ser un dels guanyadors en la 20 edició del certamen. Actualment Figols està representant l’obra “La meva primera vegada” en el teatre Talía de València.

Les invitacions per a assistir a les projeccions a les 10 de la nit al Vinaròs Arena (Plaza de toros de la ciutat) es poden aconseguir en la seu de la Fundació Caixa Vinaròs encara que hi haurà les que legalment s’estableix en les taquilles de la plaça abans de començar les sessions.