SER Maestrat en directe

15 noves beques universitàries del GAL Maestrat Plana Alta per enfortir el món rural

El Grup d’Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta ha anunciat la creació de 15 noves beques universitàries per al 2024, com a part del programa ‘En CLau-Rural’. Aquestes beques estan dirigides a estudiants de l’Universitat Jaume I (UJI) per desenvolupar Treballs de Fi de Grau (TFG) que aborden els desafiaments del món rural. L’objectiu és atraure talent i coneixement científic a les àrees rurals, fomentant solucions innovadores per millorar l’economia, crear ocupació i combatre la despoblació.

José David Coloma, secretari del GAL, ha ressaltat la importància d’aquesta col·laboració amb la universitat per aportar visibilitat i noves perspectives als pobles rurals. Domingo Giner, president del GAL, ha emfasitzat la necessitat d’atraure talent per fer front als reptes de la despoblació i generar oportunitats de futur. A més, el GAL ja està donant suport a diverses iniciatives empresarials a la regió.

El GAL Maestrat Plana Alta, format per 24 municipis i 17 entitats, treballa per a consolidar el desenvolupament rural, promoure la conservació del patrimoni, i estimular la cooperació institucional per al desenvolupament del territori. Aquestes beques s’insereixen en aquest marc, demostrant el compromís del GAL en convertir l’entorn rural en un espai d’oportunitats i futur.