SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Ximo Puig anuncia ajudes als hotels per import de cinc milions d’euros per a liderar el turisme social de l’Imserso en la campanya de tardor-hivern

  • El president subratlla que l’objectiu d’aquestes ajudes és aconseguir que la Comunitat Valenciana puga tindre aquesta temporada de tardor-hivern “la millor campanya de turisme social” i assegurar tant la viabilitat d’aquesta com el manteniment de l’ocupació
  • Les ajudes es dirigeixen a tots els establiments que es mantinguen en el programa durant la pròxima campanya de tardor-hivern i inclouran 6 euros per habitació posada a disposició del programa i per dia
  • El president de la Generalitat i el conseller d’Hisenda han tancat aquest acord en una reunió amb el president d’Hosbec, Toni Mayor, i representants de la patronal hotelera

N. de P.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat ajudes per un import global de 5 milions d’euros als establiments hotelers que es mantinguen durant la campanya de tardor-hivern en el programa de vacances de l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso), amb la vocació de permetre a la Comunitat Valenciana liderar el turisme social en els pròxims mesos.

Ximo Puig ha assegurat que l’objectiu d’aquestes ajudes, que concedirà la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, és donar una “resposta immediata” que no només assegure la viabilitat del programa i garantisca el manteniment de l’ocupació, sinó que contribuïsca a fer que el sector puga tindre “la millor campanya de turisme social”. “Ens hi juguem molt”, ha indicat el president, que ha recordat que l’activitat genera 3.000 llocs de treball directes, als quals se suma una xifra superior d’ocupacions indirectes.

El president de la Generalitat i el conseller d’Hisenda, Arcadi España, han tancat aquest acord en una reunió al Palau amb el president de l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), Toni Mayor, i representants de la patronal hotelera, en la qual també han participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos.

Mitjançant aquesta línia d’ajudes, es busca completar l’aportació que els hotels reben de l’Estat, compensar-los per l’increment de costos derivats de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i contribuir a la desestacionalització de l’activitat turística, ha indicat el president, que ha subratllat que es continuarà, a més, reivindicant al Govern central l’increment de les aportacions al programa per a evitar que s’oferisquen serveis per davall del preu de cost.

Puig ha destacat que aquest suport de la Generalitat, a més del seu impacte social per a garantir la continuïtat del programa, tindrà també un retorn econòmic que repercutirà no només en les empreses beneficiàries, sinó en el conjunt de l’economia de la Comunitat Valenciana.

El cap de l’executiu valencià també ha reivindicat la importància d’aquests programes de l’Imserso, que permeten mantindre obertes a l’hivern les  instal·lacions hoteleres amb el corresponent manteniment de l’ocupació i que contribueixen, a més, a fer que les persones majors puguen gaudir d’una millora de la seua qualitat de vida i de la seua salut.

Establiments beneficiaris i quantia de les ajudes

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes tots els establiments hotelers que posen a disposició dels programes de turisme social de l’Imserso habitacions a la Comunitat Valenciana durant un període mínim de 90 dies amb el requisit de mantindre’s en la campanya tardor-hivern. Així mateix, l’import de l’ajuda serà de 6 euros per habitació posada a disposició del programa i per dia, fins a un màxim de 150 dies.

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme

La Generalitat té previst invertir cinc milions dʻeuros per garantir el manteniment dʻaquest programa

Per la seva banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que la inversió de cinc milions d’euros que la Generalitat té previst fer per garantir el manteniment del programa Imserso “permetrà que almenys 150.000 persones grans puguin continuar gaudint de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit ha assegurat que “la decisió de la Generalitat de complementar la inversió que es destina a l’Imserso per garantir-ne la continuïtat suposa el manteniment de les vacances socials d’almenys 150.000 persones que decidiran venir a la Comunitat Valenciana, una xifra que es podria incrementar fins als 180.000 a causa de l’embranzida de la demanda, ja que la nostra és una de les destinacions que primer ven totes les seves places disponibles”.

Per això, el secretari autonòmic de Turisme ha incidit que “la decisió que ha pres la Generalitat no només tindrà un impacte positiu en el manteniment de plantilles i de la dinàmica econòmica, sinó que permetrà que la gent gran d’aquest país pugui venir i gaudir de la nostra oferta, que corria el risc de veure cancel·lada perquè les condicions actuals d’aquest programa necessitaven un reforç”. Així, ha posat èmfasi que aquesta inversió «és una aposta decidida, no només per la indústria turística, sinó també per l’envelliment actiu i el gaudi de la nostra oferta».

Així, cal recordar que prop de 60 hotels participen en aquest programa, amb unes 5.700 habitacions. De fet, la Comunitat Valenciana aporta 11.400 places, fet que suposa un 20% del total d’Espanya.

Colomer ha incidit que “el sector hoteler feia mesos que reclamava una revisió de les condicions d’aquest programa, que s’han vist encara més perjudicats davant l’increment dels costos de l’energia, i no atendre les seves demandes podria haver suposat la seva sortida”. , amb el perjudici que això suposa per a totes aquelles persones que gaudeixen del seu temps de lleure i descans a la nostra comunitat cada any”.

D’aquesta manera, l’ajuda complementària que atorgarà la Generalitat de sis euros per habitació i dia suposa donar continuïtat a una activitat molt necessària per al manteniment, fora de la temporada alta, del sector turístic. Així, es garanteix l’obertura d’aquesta planta hotelera durant els mesos d’hivern, cosa que permet que al voltant de 3.000 llocs de treball directes i 7.000 indirectes més es mantinguin. A més, cal tenir en compte que es preveu una despesa d’aquests turistes a la Comunitat Valenciana de 77 milions d’euros durant el 2022, per la qual cosa la seua desaparició suposaria un greu perjudici a l’economia valenciana.