SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Vinaròs viu la Setmana de la Mobilitat fins al dia 22. El bus urbà és gratis aquests dies

Es tracta d’una iniciativa a nivell europeu que se celebrarà del 16 al 22 de setembre per a fomentar l’ús del transport sostenible que també inclou el Dia Mundial Sense Cotxes

N. de P.

Vinaròs s’afegirà per quart consecutiu a la Setmana de la Mobilitat amb diverses accions impulsades des del Govern Municipal per a fomentar entre la ciutadania l’ús del transport sostenible. Cal destacar que aquesta forma de desplaçament, amb bicicleta o transport públic, suposa una important reducció de les emissions de gasos a l’atmosfera, a més de fer una ciutat molt més amable a l’hora de circular.

La primera mesura que posarà en marxa l’Ajuntament serà la gratuïtat del bus local Costa Nord – Hospital – Costa Sud des d’avui mateix fins al 22 de setembre. D’altra banda, demà dissabte es farà una ruta a peu per la Costa Sud, amb sortida des de la pèrgola del passeig Blasco Ibáñez a les 10:00h. Així mateix, també es faran activitats a la carpa de l’Atlàntic que inclouran tallers de mobilitat per part de la Policia Local i fins i tot paradetes amb vehicles sostenibles, activitats infantils i exposició de vehicles.

Per a la tarda del 22 de setembre, Dia Mundial Sense Cotxes, es farà el tall del carrer de la Mare de Déu dels Socors per donar preferència als vianants i també fomentar l’ús de la bicicleta, a més d’organitzar activitats infantils. La Setmana de la Mobilitat també inclourà el Dia de la Bici, una ruta a peu per la ciutat, xarrades i fins i tot actuacions de la Colla de Nanos i Gegants i també d’ESMUVI.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha assenyalat que «creiem important enaltir aquestes dates per ajudar a fer de Vinaròs un municipi més sostenible, amb un entorn urbà més amable i amb aquestes iniciatives es va en aquesta direcció». D’altra banda, comentava que “el transport públic és una bona alternativa per viatjar perquè és segur i econòmic, a més de ser més respectuós amb el Medi Ambient i no generar problemes d’aparcament». Segons afegia les accions que posarà en marxa l’Ajuntament són petits gestos per mostrar el compromís del Govern Municipal amb la mobilitat sostenible.

Per acabar, Morellà animava els veïns a afegir-se a la celebració de la Setmana de la Mobilitat amb l’ús del transport sostenible, una alternativa més respectuosa amb el Medi Ambient i saludable, que ajuda a reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera.