SER Maestrat en directe

Vinaròs se suma a la tercera mobilització estatal en solidaritat amb Palestina

La comunitat de Vinaròs s’uneix a la tercera mobilització estatal en solidaritat amb Palestina

El dissabte 20 d’abril, a partir de les 12h, el Grup de Suport al Poble Palestí de Vinaròs se sumarà a la crida nacional per exigir al govern espanyol un cessament immediat de la compravenda d’armes i les relacions amb Israel. Aquesta mobilització s’emmarca en la tercera jornada d’acció convocada per la Xarxa Solidària Contra l’Ocupació de Palestina (RESCOP).

Des de l’inici del conflicte el 7 d’octubre de 2023, les xifres de víctimes continuen augmentant, amb més de 34.000 persones assassinades i gran part de la infraestructura de Gaza destruïda. Contra aquest genocidi, la plataforma RESCOP fa una crida als ciutadans per exigir diverses demandes al govern espanyol.

Entre aquestes demandes es troben l’establiment d’un alto el foc immediat i permanent, la fi de la compravenda d’armes i tecnologia militar amb Israel, el suport a les demandes de genocidi presentades davant el Tribunal Internacional de Justícia, la recuperació de la jurisdicció́ universal i l’increment del suport a la Cort Penal Internacional, així com la ruptura de relacions diplomàtiques, institucionals, econòmiques, esportives i culturals amb Israel. També es reclama el reconeixement immediat de l’Estat palestí.

En aquest sentit, es destaca que actualment 139 dels 193 Estats membres de les Nacions Unides ja han reconegut l’Estat palestí. Així, es fa una crida a trencar el silenci i la passivitat que converteixen a tots en còmplices d’aquest conflicte.

Tots els ciutadans estan convidats a unir-se a aquesta crida i participar en la mobilització del dissabte 20 d’abril a les portes de l’Ajuntament de Vinaròs.