SER Maestrat en directe

Vinaròs impulsa noves iniciatives en el Laboratori Social provincial

  • El Centre de Serveis Socials de Vinaròs ha estat l’escenari de la reunió de seguiment del Laboratori Social provincial dels Serveis Socials Vinaròs-Benicarló.
  • A la trobada hi han participat Raquel Agost, directora de la càtedra del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i professora de la Universitat Jaume I, Marcela Barbé, regidora de Política Social de Vinaròs, i els coordinadors tècnics dels ajuntaments de Benicarló i Vinaròs, Lucia Nieto i Antonio Valanzuela.

El Laboratori Social és un recurs clau per als dos municipis, ja que ofereix eines per crear un model d’atenció social coherent i efectiu. L’objectiu principal és avaluar els serveis actuals i proposar noves estratègies per garantir la millor atenció possible a la ciutadania. Aquest projecte compta amb el suport de la Universitat Jaume I de Castelló, que supervisa les investigacions i estudis, i suggereix noves iniciatives per millorar el model d’atenció social.

Durant la reunió es va fer un balanç de les activitats realitzades durant el 2024 i es va avaluar el funcionament del Social Bot, un assistent virtual que facilita l’accés i l’ús de la informació sobre els serveis socials. Aquest assistent, disponible les 24 hores del dia, és una eina crucial per millorar la comunicació digital amb els usuaris. Es van discutir algunes millores i noves funcionalitats per optimitzar l’experiència dels usuaris del Social Bot.

A més, es va acordar crear un premi per als millors Treballs Finals de Grau (TFG) d’estudiants de l’UJI en temes relacionats amb els serveis socials. També es van planificar tallers i programes per a la difusió del Social Bot i es van proposar jornades d’acció comunitària per als tècnics de tota la província.

En resum, aquesta reunió ha servit per reafirmar el compromís dels Serveis Socials de Vinaròs i Benicarló en la millora contínua de l’atenció social, tot impulsant noves iniciatives i millorant les eines existents per oferir un servei de qualitat a la ciutadania.