SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Vinaròs commemora el Dia Mundial Sense Alcohol

L’Ajuntament s’ha adherit a la campanya de conscienciació sobre els danys que ocasiona el consum d’alcohol amb motiu del 15 de novembre, Dia Mundial sense Alcohol.

N. de P.

La campanya que posa en marxa des de la xarxa la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) la Comunitat Valenciana i se centra especialment en la joventut, a més de tenir en compte la perspectiva de gènere. El consum d’alcohol des d’una edat primerenca és una pràctica social permesa i fins i tot exigida en certs cercles d’iniciació social. Cal responsabilitzar a les famílies de la importància d’educar a casa, de sensibilitzar-los perquè els mostren els perills associats al seu consum.

D’acord amb l’última enquesta d’ESTUDES del Ministeri de Sanitat, hi ha un consum rellevant de begudes alcohòliques a pesar d’estar prohibida la venda a menors. Segons les dades de l’informe 7 de cada 10 estudiants d’entre 14 i 18 anys diu haver begut en l’últim any, mentre que 5 de cada 10 en l’últim mes, la qual cosa suposa una xifra pròxima al milió de joves. D’altra banda, també es pot realitzar una lectura positiva perquè 5 de cada 10 no ha begut.

A Espanya els i les joves no perceben risc en el consum d’alcohol i es considera una pràctica poc perillosa en comparació amb altres substàncies. Cal destacar que segons les evidències científiques ens indica que, en molts casos, el consum d’alcohol es produeix per la baixa percepció de risc i la seua tolerància dintre de la societat, a més de la facilitat d’accés.