SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Vinaròs celebra la LVIII Fira agrícola, d’automoció i de producte de proximitat on s’ha homenatjat l’agent rural Javier Salom

Agromoció 2022 compta amb dotze expositors de maquinària agrícola i automoció, a més d’una vintena d’empreses de productes del camp de proximitat

Entrevista a Javier Salom, policia/agent rural homenatjat

   

Juan José  Benito / Julio Vidal.

  Aquest matí s’ha inaugurat la LVIII edició de la Fira agrícola, d’automoció i de producte de proximitat (Agromoció) de Vinaròs, que ocupa uns 22.000 metres quadrats de la zona de Fora Forat.

   La fira feia dos anys que no s’organitzava per la crisi sanitària de la Covid-19, tal com ha destacat l’alcalde, Guillem Alsina, a l’acte inaugural.

  Alsina ha inaugurat la fira acompanyat de les regidores d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, i Comerç, Paula Cerdà, va ajuntar la reina i el rei infantil de l’any passat acompanyats per la seva cort d’honor, així com la corporació municipal. També hi eren presents l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, i la diputada provincial Rut Sanz.

  Després del tall de cinta es va iniciar un recorregut per la fira per part d’autoritats i acompanyants, obrint la comitiva la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs.

  L´edició d´aquest any d´Agromoció compta amb dotze expositors de vehicles i maquinària agrícola. Un nombre inferior que edicions anteriors per la crisi dels semiconductors que provoca que no hi hagi turismes disponibles als serveis oficials per poder exposar, segons han explicat a Ser Maestrat diverses empreses que no han pogut acudir per aquest motiu malgrat tenir reservat espai. Sí que exposen 21 empreses de productes proximitat, que omplen el recinte de la carpa de l’Atlàntic.

Durant les dues jornades s’han programat diferents tallers i activitats per a tota la família. Una exhibició de canina d’agility o demostracions tècniques per a professional del camp.

Diumenge a les onze es presenta el projecte Agrocompost, desenvolupat per la Universitat Miguel Hernández i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Homenatge al policia local i agent rural Javier Salom

El Consell Local Agrari ha atorgat la distinció anual per la seva trajectòria al món agrari a Javier Salom, policia local que s’ha jubilat el gener d’aquest any i que era l’agent rural.

El senzill acte ha estat molt emotiu rebent el guardó de mans de l’alcalde Alsina i amb la presència entre d’altres de l’agent rural que el va precedir i del que l’ha rellevat, a més de familiars i amics i representants de totes les formacions presents al Consistori.

  Salom va agrair el reconeixement aprofitant per demanar més recursos econòmics i humans per vigilar el camp. Per la seva banda, Alsina agraïa la dedicació de l’agent a qui va qualificar de persona molt entranyable i apreciada per la gent del camp i els veïns que el coneixen.