SER Maestrat en directe

Vinaròs aconsegueix 2 milions d’euros dels fons europeus per al Pla de Sostenibilitat turística

La inversió es finança de forma íntegra per la Unió Europea a través dels Fons Next Generation i les projectes del Pla s’hauran de desenvolupar durant el termini 2024-2026

L’Ajuntament de Vinaròs ha aconseguit un Pla de Sostenibilitat Turística en Destí amb una inversió de més de 2 milions d’euros finançada pels fons Next Generation de la Unió Europea. Cal destacar que els projectes inclosos dintre del document es desenvoluparan durant el període 2024-2026 i tots ells comptaran amb finançament previ per tal de garantir l’execució de les obres o serveis.

Entre els projectes més importants destaca l’adequació dels carrers de la Mare de Déu del Remei i Sant Pasqual, amb un import de més de 1,2 milions d’euros, per a la construcció d’una nova xarxa de pluvials que es connectaran amb les canonades de pluvials del passeig marítim que desemboquen al riu. Aquestes obres permetran reduir de forma significativa les grans avingudes d’aigua es produeixen quan hi ha intenses precipitacions en l’actual sortida davant de l’antic col·legi Sant Sebastià. Així mateix, el projecte també permetrà millorar la imatge dels dos carrers, amb una renovació total dels mateixos amb noves i àmplies voreres, plantació d’arbrat i instal·lació de mobiliari per oferir unes vies més amables als veïns, comerços i locals.

D’altra banda, també destaca la fase final de les obres d’adequació del Centre d’Interpretació Turística – Cotxera de Batet amb la museïtzació de la primera planta amb recursos interactius i tecnològics d’última generació. Aquest projecte també inclou la instal·lació de les oficines del Departament de Turisme a la segona planta i la creació d’un espai gastronòmic i saló d’actes amb cuina equipada per a poder realitzar formació al sector hostaler i turístic, a més de demostracions i presentacions gastronòmiques. Aquestes intervencions tenen un import de més de 357.000€.

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destí inclou altres actuacions com la millora de l’eficiència energètica del Mercat Municipal amb la instal•lació de plaques fotovoltaiques, la senyalització per a vianants al centre de la localitat dels recursos turístics d’interés, la creació d’un Pla Director de Turisme Gastronòmic, la restauració de les pintures policromades de la façana de l’auditori municipal o la posada en marxa de campanyes de sensibilització ambiental.