SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Un jove d’Ulldecona, candidat a entrar al prestigiós Le Cordon Bleu de Madrid

Joan Gual García, estudia “Cuina i Gastronomia” al Cip FP de Benicarló. Ha estat l’únic candidat de la província de Castelló, entre les 50 joves promeses de l’alta cuina d’Espanya seleccionades pel prestigiós restaurant Le Cordon Bleu de Madrid. 
 
La recepta amb què vol arribar a la final, consisteix en una base de salmó i productes de la seva terra, com els llagostins de Vinaròs, les carxofes de Benicarló i l’oli d’oliva mil·lenari d’Ulldecona. Recepta apta per a celíacs! No se’t fa la boca aigua? 
 
Per arribar a la fase final, en Joan necessita el vot popular. Un vot que es pot fer a través d’aquest enllaç fins al 3 de març. (Perquè s’accepti la votació cal validar el vot al correu).
 
 
Joan Gual viu a Ulldecona i des de menit que li agrada la cuina, però la seva malaltia celíaca el va fer dubtar a escollir el camí de la gastronomia, però no es va rendir i es va adonar que res no li impediria complir el somni que ha tingut des de ben petit, ser cuiner. “Tinc ganes d’estudiar-ho encara més, per poder en un futur ajudar totes les persones que els diagnostiquen la celiaquía”, explica Joan.
 
La cuina de l’Antic Molí (restaurant amb Estrella Michelin), situat a Ulldecona (Tarragona), ha estat la seva primera prova, després d’estar treballant més de mig any per continuar formant-se com a ajudant de cuina. I no vol parar-hi. 
 
«Vull tastar i descobrir diferents tipus de cuines, el que vull ara és continuar aprenent”, explica.