SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Turisme CV instala 12 zonas de baño accesible para el descanso en las playas de la Comunitat Valenciana

S’han instal·lat als municipis de Benicarló, Oropesa del Mar, Benicasim, Xilxes, la Pobla de Farnals, Cullera, Dénia, la Vila Joiosa, Alacant, Santa Pola, Torrevella i Pilar de la Horadada.

 

 

N. de P.

Turisme Comunitat Valenciana ha instal·lat 12 zones de bany accessible per a descans a les platges de la Comunitat Valenciana que estaran en funcionament durant tota la temporada estival.

En concret, s’han instal·lat aquestes infraestructures turístiques als municipis de Benicarló, Oropesa del Mar, Benicasim, Xilxes, la Pobla de Farnals, Cullera, Dénia, la Vila Joiosa, Alacant, Santa Pola, Torrevella i Pilar de la Horadada, amb un import previst de 108.416 euros.

Es tracta d’estructures metàl·liques triangulars en acer inoxidable clavades a la zona de platja amb alçada mitjana de l’aigua de 0,50 metres. A més, compten amb un tendal-lona superior que protegeix dels raigs del sol les persones que estan assegudes als seients que estan disposats a l’interior de l’estructura esmentada.

Aquesta estructura metàl·lica s’acompanya d’un passadís amb baranes que facilita a les persones amb mobilitat reduïda l’accés a la pròpia zona i als canals de natació que acompanyen l’estructura. A més, tota aquesta zona està senyalitzada amb boies indicatives per a la protecció dels usuaris.

El secretari autonòmic de Turisme, Framcesc Colomer ha destacat que la instal·lació d’aquestes infraestructures «qualifiquen les nostres platges, que són la nostra principal icona i atribut turístic» i ha afegit que, a més, «les fan més gratificants per a tots els públics».

En aquest sentit, ha recordat la implicació de la Generalitat en l’accessibilitat de les platges de la Comunitat Valeciana, perquè totes les persones «puguin gaudir de la platja», alhora que ha recalcat que aquestes infraestructures «estan pensades i dissenyades perquè aquesta experiència de bany sigui més confortable i inclusiva”.