SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Turisme Comunitat Valenciana destina 100.000 euros a l’Ajuntament de Peníscola per fomentar accions de promoció de turisme cinematogràfic

El titular de Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit aquest dimarts a Peníscola el conveni de col·laboració amb l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez

N. de P.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va signar ahir a Peníscola amb l’alcalde del municipi, Andrés Martínez, el conveni de col·laboració entre ambdues entitats per al desenvolupament del Pla de Promoció del Producte Cinematogràfic de Turisme de Peníscola i de la Comunitat Valenciana 2022.

Turisme Comunitat Valenciana destina 100.000 euros mitjançant aquest conveni perquè l’ajuntament de Peníscola dugui a terme les actuacions del pla de promoció del producte cinematogràfic de turisme de Peníscola i de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic ha volgut destacar la importància d’aquest acord, “amb un producte tan específic com el cinematogràfic i cultural que singularitza tant Peníscola”.

A més, ha recalcat la transcendència de Peníscola “per l’aportació de valor que fa a tota la Comunitat Valenciana”, i ha recalcat que “Peníscola expressa de manera excepcional el que significa el turisme de ‘sol i platja’ amb la cultura, la singularitat, art, experiències i gastronomia”.

El titular de Turisme també s’ha referit a la situació turística d’aquest estiu, que «va demostrar la força del turisme com un fenomen imparable». A més, segons ell, “aquest és l’any de la recuperació, de la remuntada” i de la demostració de la capacitat del sector fidelitzar mercats després de la recuperació d’espais internacionals.

Per la seva banda, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha agraït a Turisme la renovació d’aquest conveni que “ens vincula al cinema, però també a la promoció” i ha agraït a Francesc Colomer “el compromís que té amb Peníscola”

Accions contemplades al conveni

A través d’aquest acord s’impulsarà el projecte ‘Peníscola: El plató natural més gran del món’, una acció que pretén mostrar a les persones turistes els diferents escenaris de rodatge de la ciutat en una ruta senyalitzada que recorre a més del nucli antic de la ciutat, també els recursos naturals com les platges o el Parc Natural de la Serra d’Irta.

Aquest projecte pretén posicionar Peníscola com una destinació que no ofereix només turisme de sol i platja. Així, agafant com a base els films principals que formen part de la ruta de Peníscola de cinema i les localitzacions d’aquests, es desenvolupa una temàtica de promoció de la destinació vinculada a aquests espais oberts, naturals o històric patrimonials.

En concret, mitjançant aquest conveni Peníscola realitzaran accions per impulsar experiències de turisme vivencial, una campanya de comarqueting a premsa i mitjans especialitzats, visites guiades a persones amb discapacitat, així com material promocional de la destinació.