SER Maestrat

Anterior
Siguiente

TSV denuncia la situació de l’hospital de Vinaròs

 

La regidora de Totes i Tots som Vinaròs, Cecilia Pastor, denuncia la situació en que es troba l’hospital de Vinaròs

N. de P.

Des de fa temps anem patint falta de personal a l’Hospital de Vinaròs, Metges, Infermeres, Metges especialistes, Tècnics especialistes. Aquesta situació ha afectat els professionals i les professionals sanitaris/as que treballen en aquest Hospital, que han hagut de suplir i supleixen sobrecarregats, sobrecarregades de treball la falta de COBRIMENT en les baixes, no se supleixen les baixes i això unit al fet que existeix un problema seriós de falta de Mèdics que vulguen venir a treballar a aquest hospital, falta personal d’Infermeria per ràtio de pacients.

Aquesta situació porta produint-se des de fa massa temps, amb tot el que implica de sobrecàrrega per al personal sanitari, i d’interminables llistes d’espera, per a proves, visites, seguiment i control de les patologies de la ciutadania, de les dones, homes, nens i nenes, ancians, ancianes i de tota la població que pertany a aquesta àrea de salut.

La situació ja era greu, però s’ha agreujat molt més amb no renovació dels contractes COVID amb els que s’anava passant i cobrint necessitats, amb la supressió de més de 50 llocs de treball l’Hospital està en uns límits del tot insuportables.

Accentuat per la manca de metges que per causes diverses marxen de Vinaròs per anar a altres destinacions més atractives i menys estressants.

PSIQUIATRIA.- En aquest moment falten Psiquiatres, entre baixes, que no s’han cobert, més dimissions, no s’està donant l’assistència que la població que pateix problemes de salut mental requereix i necessita de manera urgent. La salut mental és una patologia que efecte a molta gent i la majoria de les vegades necessita una atenció urgent, no pot esperar en eternes llistes per a ser atesos, o ateses. De la ràpida assistència o no depén moltes vegades la vida. La Sanitat pública hi ha de reforçar l’atenció a la salut mental, cal crear places i augmentar als professionals ,perquè els afectats per alguna qüestió de salut mental siguen atesos i ateses en la sanitat pública i que no es troben obligats a acudir a la sanitat privada encara que no puguen afrontar-lo econòmicament. En l’Hospital de Vinaròs deurien haver 7 Psiquiatres, en aquest moment sols n’hi han DOS.

En UCI estan 5 Metges Intensivistes actius, treballant, però també hi ha baixés que no s’han cobert, per tant, estan sobrecarregats per a fer guàrdies, en un lloc tan important com és la unitat de Cures Intensius.

RADIOLOGIA.- de VUIT (8) que hi havia fa tres mesos sols n’hi ha 6. Tampoc poden atendre les guàrdies. Hi ha dos radiòlegs de baixa per paternitat que tampoc s’han cobert.

UROLOGIA.- de CINC (5) sols en queda 1 més dos que estant de baixa. Les intervencions d’Urologia s’estan derivant a l’Hospital General de Castelló. Les ressonàncies cal enviar els resultats a València. Abans sols les de la tarda es remetien, ara totes van a la capital.

Cert que no hi ha metges en la borsa. I amb el dèficit de metges que patim és molt difícil cobrir, i menys perquè els facen vindre a lloc perifèrics com és el cas de Vinaròs.

El servei d’URGÈNCIES que en el període d’estiu està molt saturat. Ara com ara ja hi ha molts dies de 5 o 7 hores de retard en atendre als pacients. Hi ha molta demanda, pocs metges. Hem de conscienciar-nos tots i totes de no acudir a les urgències de l’Hospital amb qüestions que podrien ser resoltes en el Centre de salut, d’aquesta manera deixaríem tots i totes de col·lapsar les urgències. Hem d’utilitzar els recursos sanitaris amb coherència i amb consciència. La població de Vinaròs es multiplica en plena època estiuenca, i les demandes en conseqüència també es multipliquen col·lapsant aquest servei el que fa que les hores d’espera augmenten.

Per arrodonir la informació direm que l’UCI de Castelló també està saturada i remeten malalts allí on poden perquè tampoc els poden atendre.

DENUNCIEM aquesta situació que afecta de manera molt greu l’atenció i el control a la NOSTRA SALUT, a la salut d’usuàries i usuaris de la sanitat en la nostra comarca, una situació que no pot continuar així de cap de les maneres.

CAL TROBAR UNA SOLUCIÓ DE MANERA IMMEDIATA.

Per una altra par, amb aquesta nota també volem AGRAIR enormement el treball de tots i els professionals que treballen en aquest Hospital, sobrecarregats i col·lapsats i per damunt de tot fan el seu treball el millor possible .