SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Tot Sant Jordi es bolca amb el dia gran de les seues Festes Majors amb la processó i missa en honor a Sant Jaume

  • Iván Sánchez Cifre: “Les festes estan sent molt participatives i la gent està vivint-les amb molta responsabilitat”
  • L’Ajuntament ha programat mig centenar d’activitats amb música i espectacles tots els dies entre el 22 de juliol i l’1 d’agost

 Tots els veïns de Sant Jordi i molts visitants s’han bolcat hui en els actes de celebració del dia gran de les seues Festes Majors. De fet, centenars de persones han participat en la processó i la solemne missa que s’ha celebrat aquest matí en commemoració de la festivitat de Sant Jaume.

L’Ajuntament de Sant Jordi ha organitzat hui una intensa agenda festiva, tant en el commemoratiu i oficial com en la part lúdica i festiva. Així, després de la cercavila i la processó i la missa en honor a Sant Jaume i al Beat Fra Tobías Borrás Romeu, que ha tingut lloc aquest matí, s’ha inaugurat l’exposició de ventalls AMAIRE de Peníscola i de l’exposició de l’aniversari dels 120 anys de música a Sant Jordi. Història d’una trajectòria musical 1902-1992 / 1992-2022, així com una piropiñata infantil.

Aquesta vesprada està prevista a les 20 hores un espectacle de dansa infantil i l’actuació del Grup Folklòric Local, per a a continuació fer una berena homenatge als majors del poble amb l’actuació de la Revista Lluentons. Ja aquesta nit està prevista la festa eivissenca a partir de las 22.30 hores.

 Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “les festes estan sent súper participatives. Per exemple, en la *fiedeuá popular d’anit es van batre tots els rècords amb més de 500 inscrits per a degustar-la. A més, la festa es va prolongar fins a la matinada amb l’animació de Trio Energy. A més, és important ressaltar que tant els veïns del poble com els centenars de visitants que estan venint cada dia les estan vivint amb molta responsabilitat”.

Protagonisme per als espectacles taurins en les festes

Cal recordar que els espectacles taurins acaparen gran part del protagonisme dels prop de mig centenar d’activitats programades. L’equip de Govern espera que aquestes festes servisquen perquè els veïns i visitants puguen gaudir de les tradicions com ho han fet sempre després de dos anys condicionats pel coronavirus.

Iván Sánchez Cifre ha agraït “el treball de la regidora de Festes i els altres regidors de l’equip de Govern, els treballadors de l’Ajuntament i totes les associacions que ajuden al fet que aquestes Festes Majors siguen un èxit. Gràcies a ells tenim un programa extens, variat i de qualitat”.

També hi ha previstes nombroses actuacions i activitats pensant tant en els adolescents com en els xiquets i xiquetes que es troben al poble aqueixos dies. De fet, fins i tot s’ha programat un dia especial per a ells dimarts que ve.

Begoña Ferreres ha concretat que “tenim una àmplia i variada programació taurina amb l’entrada de *bous, quatre matins de prova, el dia de la Dona Torera, també hi haurà quatre vesprades de bous, un concurs de ramaderies, tres bous embolats i un ampli programa que ha organitzat la penya taurina per al dissabte 30 de juliol. Per segon any consecutiu tornarem a fer l’Entrada de Cavalls i Bous, on es recrearà l’antic recorregut que feien els bous des del parc natural del Bovalar fins al centre del poble el diumenge 31 de juliol”.

La regidora de Festes ha assenyalat que “una altra novetat és la Nit de la Comèdia, amb la participació del nostre humorista local, Oscar Ens Xifre i altres artistes de renom. A més, tenim una àmplia programació infantil, com és l’entrada de bous en carretó, on estarà el típic recorregut de l’entrada i on podran embolar un bou en carretó. És possiblement l’acte que els més xicotets del nostre poble esperen amb més ganes. També hi ha un matí reservat per a ells, amb activitats en la piscina, perquè són dels quals més gaudeixen amb les nostres festes”.

Els joves també tenen el seu espai en la programació, amb quatre magnífiques orquestres els caps de setmana, quatre festes joves amb discomóvil i una festa eivissenca.

Multitudinari sopar de final de festes gràcies als cuiners locals

L’edil Begoña Ferreres ha explicat també que “per a finalitzar les Festes estarà el sopar del dia de la vaca, on gràcies als cuiners locals podrem degustar els plats típics de vedella. Els representants de l’equip de Govern de Sant Jordi han volgut reconéixer la seua labor i agrair-los que vagen a donar menjar a 400 persones de manera desinteressada. A més, han fet una crida perquè hi haja més persones col·laborant amb aquesta tradició perquè cada vegada hi ha més treball aqueix dia”.

L’alcalde i la regidora de Festes han volgut agrair a l’Associació de Mestresses de casa la Llar el treball impecable que fan perquè les festes siguen millors i tots puguem degustar els plats públics del poble. També a totes les associacions que col·laboren des de diferents àmbits, perquè si no seria impossible planificar tants actes en les Festes Majors. Especial esment han tingut Sánchez Cifre i Ferreres per als components de la banda de música, amb el seu director al capdavant, “per l’esforç que fan aquests 11 dies de festes i poder gaudir quasi tots els actes amb música de fons“.