SER Maestrat en directe

Torreblanca triplica els punts de recollida selectiva per impulsar el reciclatge

Torreblanca Revoluciona la Recollida de Residus: Prop de les Cases i Amb Més Opcions

El municipi de Torreblanca està a punt de veure un canvi radical en la gestió de residus, amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva i fer més accessible el dipòsit de residus per part dels seus residents i negocis en els nous contenidors.

L’equip de govern municipal té previst triplicar els punts de recollida selectiva en els pròxims dies, passant de 35 a 106 punts arreu del municipi. Això es fa de la mà de Fobesa, aprofitant la implantació dels nous contenidors marrons per als residus orgànics.

A més de la renovació dels contenidors, s’inclourà la recollida de cartó pels comerços, amb un servei porta a porta una vegada a la setmana.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha afirmat: “Hi haurà un abans i un després, situant els contenidors més a prop i afegint el marró per als residus orgànics. Aquest és un treball conjunt amb Fobesa que millorarà el servei al poble”.

Agut ha recalcat la importància del reciclatge per a un ús més sostenible dels recursos, cridant a la responsabilitat ciutadana en el dipòsit dels residus.

La regidora de Serveis, Zenaida Espejo, ha afegit: “Amb més punts de recollida, es fomenta el reciclatge, i s’adaptaran els horaris dels camions per mantenir Torreblanca més neta”.

Aquest canvi inclou la substitució de tots els contenidors urbans i selectius, i la retirada dels soterrats. Es realitzarà una campanya d’educació i sensibilització, amb educadors visitant els domicilis i sessions informatives a les escoles.