SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Gran èxit de l’I Festival Gastronòmic de Castelló Ruta de Sabor impulsat per la Diputació de Castelló per a celebrar el seu bicentenari

  • Les demostracions dels xefs Estrella Michelin María José Martínez, Alejandro Serrano i Joaquín Baeza han protagonitzat la jornada de clausura
Entrevista a Xaro Miralles, alcaldessa de Benicarló

N. de P.

 El primer Festival Gastronòmic de Castelló Ruta de Sabor ,organitzat per la Diputació de Castelló amb motiu del seu bicentenari, ha tancat hui les portes a Benicarló amb èxit de públic després d’un cap de setmana amb la presència de prestigiosos xefs i demostracions gastronòmiques. Els reconeguts xefs Estrella Michelin María José Martínez, Alejandro Serrano i Joaquín Baeza han pujat hui a l’escenari per a delectar al públic amb la seua gastronomia en aquesta última jornada del festival.

La dia ha arrancat amb dos tastos: la d’olis de Pobillecològics i la de vi del Celler l’Estanquer. Els assistents han aprés a catar correctament va vindre i oli, i han pogut provar mostres d’aquests dos productes del segell gastroturístic Castelló Ruta de Sabor.

A continuació, el mestre de cerimònies, Raúl Puchol, ha presentat i entrevistat en directe als xefs Estrella Michelin que han realitzat els showcookings de hui. La xef María José Martínez del restaurant Lienzo de València ha mostrat els seus plats, basats en el producte local, amb un especial homenatge als afectats pels incendis d’aquest estiu.

L’Estrela Michelin més jove, Alejandro Serrano, ha presentat la seua filosofia gastronòmica basada en el peix i la mar, que fusiona les noves tendències amb les arrels de la cuina de Miranda de l’Ebre. L’únic xef amb Estrella Michelin de la ciutat d’Alacant, Joaquín Baeza, ha explicat la història del seu projecte gastronòmic i ha deixat als assistents degustar alguns dels seus plats.

El festival va ser inaugurat divendres passat pel president de la Diputació, José Martí, al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, i l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles. José Martí va destacar en la seua intervenció la matèria primera culinària de «primer nivell» amb la qual compta la província, animant als cuiners cuineres que han participat en el festival a promocionar-lo amb la meta que aquesta cita es convertisca en una trobada ineludible a la província.

El president de la Diputació de Castelló, a més, va animar a a els assistents a contribuir a la difusió de les «qualitats, excel·lències i virtuts gastronòmica» que hi ha les huit comarques castellonenques.