SER Maestrat en directe

Simó denuncia la paràlisi en l’execució del segon centre de salut i alerta d’una fuga de professionals amb el decret de macroàrees a Vinaròs

El diputat socialista a les Corts i portaveu de sanitat, Rafa Simó, ha alçat la veu contra el decret de macroàrees impulsat pel govern de Carlos Mazón. En una compareixença juntament amb altres membres del PSPV, Simó ha manifestat la seva preocupació pel futur de la sanitat valenciana, assegurant que aquesta mesura no solucionarà la manca de professionals sanitaris i, al contrari, provocarà una fuga massiva cap a grans ciutats com València o a altres comunitats autònomes.

El diputat ha destacat la manca de diàleg i consens en l’elaboració d’aquest decret, criticant la falta de participació dels agents implicats en el sistema de salut públic valencià. A més, ha alertat sobre les conseqüències negatives que aquesta decisió pot tenir, com ara la derivació de pacients cap a altres ciutats, amb la incomoditat i la pèrdua de qualitat assistencial que això comporta.

Simó també ha posat de manifest la inacció del govern de Mazón en l’execució del segon centre de salut de Vinaròs, una qüestió que considera urgent i imprescindible per millorar l’atenció sanitària a la regió.

Per acabar, el diputat ha lamentat la situació de Vinaròs com un dels departaments que es queden sense centre de dia de salut mental, una decisió que considera discriminatoria i que afectarà especialment els joves i infants de la zona. Simó ha exigit una revisió d’aquestes polítiques per garantir una atenció equitativa i de qualitat a tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana.