SER Maestrat

Anterior
Siguiente

SANT MATEU MEDIEVAL: 9è mercat i fira medieval de la capital del Maestrat de Montesa

Entrevista amb Ana Besalduch, alcaldessa de Sant Mateu amb motiu del Sant Mateu Medieval 2022.

Ser Maestrat oferirà en directe el magazzine Hoy por Hoy del divendres dia 8 des de Sant Mateu.

Organitzat pel Patronat Municipal de Turisme i l’Ajuntament de Sant Mateu, amb la col·laboració de la *Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, els pròxims dies 8 a la tarda, 9 i 10 de juliol de 2022 es va celebrar SANT MATEU MEDIEVAL, 9è Mercat Medieval de la capital del *Maestrat de Montesa a l’entorn de la Plaça Major i carrers adjacents del barri antic.

La població de Sant Mateu va realitzar un viatge al seu esplendorós passat medieval amb la celebració de la tercera edició de Sant Mateu Medieval. El centre històric de Sant Mateu s’ambientarà per a retrocedir als segles XIII, XIV i XV i recordar els temps en què el comerç de llana amb Florència va fer de Sant Mateu, una de les poblacions més importants del Regne de València, fet que es veu reflectit en l’espectacular patrimoni monumental que es conserva en el seu barri antic declarat *Bién d’Interès Cultural i en el seu qualificatiu de capital del *Maestrat de Montesa.

Els carrers del centre històric s’ambientaran amb decoració de l’edat mitjana i seran ocupades per un mercat medieval amb oficis, personatges d’època, passeig d’oques, grups de música, animació de carrer gastronomia, artesania, falconeria, campament militar, representacions històriques, espai infantil amb jocs d’enginy, cavallets i tallers, corrals amb animals i mercat medieval amb més de 100 expositors.

El Patronat Municipal de Turisme de Sant Mateu ha organitzat el mercat medieval juntament amb l’empresa Culthisme i la participació de la societat de Sant Mateu a través dels seus comerços, establiments turístics i associacions locals. Més de 50 empreses, comerços locals i empreses turístiques de la població participen en el mercat medieval amb l’ambientació de l’exterior dels seus establiments i la venda de productes locals.

El Patronat Municipal de Turisme de Sant Mateu aposta per fer del patrimoni i en concret la història un producte turístic en forma d’esdeveniment puntual que ajudi econòmicament al teixit productiu de Sant Mateu i posicions a la nostra població com un dels destins del turisme d’interior de la província de Castelló.