SER Maestrat en directe

Sant Jordi tanca les seves festes patronals amb la tradicional romeria al Reial Santuari de la Mare de Déu

Sant Jordi acomiada les seves festes amb una gran participació

Sant Jordi ha posat fi a les seves festes patrons amb una participació massiva tant a la tradicional romeria com al dinar de les calderes d’arròs i a les vaques que es van soltar ahir a la tarda. Han estat gairebé 10 dies de celebracions, que van començar amb el Dia del Patró i han culminat aquest primer de maig, amb milers de persones que han participat en tots els actes organitzats amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Jordi.

Ahir va ser un dia molt especial per a tots els jordiencs i jordienques, ja que amb la romeria al Reial Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut i els astats del ferro Fernando Mansilla s’ha posat el colofó a les Festes Patrons, que han tingut una gran participació.

La jornada també va tenir una missa cantada per la coral Veus de Sant Jordi, que va interpretar peces del seu repertori durant l’ofici religiós, mentre que l’Associació Musical Sant Jordi va protagonitzar el concert posterior a les portes del temple. A més, coincidint amb el Dia del Treballador, els cuiners s’han esmerçat per elaborar les tradicionals calderes d’arròs, que han estat beneïdes i repartides entre els centenars d’assistents.

A la tarda, es van soltar vaques de la ramaderia de Fernando Mansilla, que han tancat la programació d’unes festes que han destacat pel bon ambient i la gran afluència i participació en tots els actes.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha volgut “agrair la massiva participació i el comportament cívic que han demostrat tant les veïnes i veïns del poble com els visitants que ens han acompanyat aquests dies”.

Cal tenir en compte que les veïnes i veïns de Sant Jordi, així com molts visitants provinents d’altres punts de la comarca, han participat de forma massiva en els actes celebrats aquests dies. L’Ajuntament de Sant Jordi s’ha volcat amb l’organització d’aquestes festes patrons, per a les quals havia programat més d’una vintena d’actes.