El gerent de l’Agrupació Sanitària Interdepartamental (ASI) de Castelló, i alhora de l’Hospital General de Castelló, Raül Ferrando, ha afirmat que l’atenció a la UCI neonatal de l’Hospital General “compta amb els recursos necessaris i els millors professionals per atendre els pacients pediàtrics que requereixin l’ingrés en aquest servei durant l’estiu, mantenint la qualitat assistencial en un servei fonamental”.
Així mateix, ha explicat que “els trasllats de nounats de Castelló, si fossin necessaris, es cobriran durant tot l’estiu, de la mateixa manera que la resta de l’any, pel servei de Transport Urgent Pediàtric de Castelló (TIPCAS)”, sense que sigui per tant necessari recórrer al desplaçament d’equips des de València.
Raül Ferrando ha realitzat aquestes declaracions amb la finalitat de llançar un missatge de tranquil·litat a les famílies de Castelló, traslladar quina és la situació real d’aquests serveis sanitaris i evitar així qualsevol alarma infundada que poguessin generar informacions errònies difoses durant els últims dies, en perjudici d’un servei assistencial garantit per la professionalitat i total disposició dels seus facultatius.
En la mateixa línia, Ferrando també ha aclarit que els ciutadans de Vinaròs tenen garantit el servei d’urgències pediàtriques en el seu hospital durant els mesos d’agost i setembre, gràcies a la substitució de baixes temporals per pediatres d’altres departaments de l’ASI, concretament de l’Hospital General de Castelló i de l’Hospital de la Plana, als quals agraeix també la seva “inestimable tasca, professionalitat i compromís”.
Creació de dues noves places de pediatria a Vinaròs
D’altra banda, el gerent de l’ASI de Castelló ha anunciat que la Conselleria ja ha iniciat els tràmits per dotar amb dues noves places el servei de pediatria de Vinaròs, que compta des de fa anys amb 7 especialistes en plantilla estructural, que passaran així a ser 9.
En aquest sentit, cal destacar que la Conselleria està destinant tots els esforços i recursos disponibles per garantir l’atenció sanitària en un estiu que, com ja es va avançar, serà molt complicat en agreujar-se el dèficit estructural de metges que afecta el Sistema Nacional de Salut amb el retard a setembre del final de la formació dels residents de l’últim any.
Precisament davant aquesta situació de crisi sanitària que afecta tot el país per la falta de facultatius, la coordinació de les Agrupacions Sanitàries Interdepartamentals cobra més sentit que mai, sent l’estructura que permet assegurar l’equitat en l’assistència sanitària per la qual ha de vetllar la Conselleria de Sanitat.
En aquest sentit, la Conselleria reconeix i agraeix l’esforç que realitzen els professionals per garantir aquesta equitat assistencial, especialment en la situació d’emergència sanitària en què es troba el Sistema Nacional de Salut i que afecta totes les Comunitats Autònomes.
Actualment, la Conselleria compta amb un total de 860 places de facultatius vacants, pressupostades i sense poder cobrir per falta de professionals de diferents especialitats.
Davant aquesta situació, el Consell treballa per garantir l’equitat assistencial i la salvaguarda de la salut dels valencians per damunt de qualsevol altra circumstància.