SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Samuel Falomir (PSPV) ressalta la inversió de 35 milions d’euros en la construcció i reforma d’equipaments sanitaris a la província

El secretari general provincial afirma que hi ha «un abans i uns després» des que Ximo Puig lidera la Generalitat en quant a inversions sanitàries a Castelló

Samuel Falomir, secretari general del PSPV-PSOE de Castelló

N. de P.

El secretari general del PSPV-PSOE de Castelló, Samuel Falomir, afirma que els set anys de Ximo Puig al capdavant de la Generalitat han suposat «un abans i un després» en positiu en quant a inversions sanitàries en la província. Falomir destaca que els pressupostos autonòmics per a 2023 «són el millor exemple del que parle», pel fet que contemplen inversions quantificades en 35 milions d’euros per a la construcció i reforma d’equipaments de salut a les comarques castellonenques. Per a Samuel Falomir, aquesta «aposta per la sanitat pública és evident» i «una mostra palpable del compromís» del president Puig amb l’Estat de Benestar i la qualitat de vida de les persones».

 

El líder socialista celebra que els comptes de la Generalitat contemplen per al pròxim exercici la construcció de quatre centres de salut, ubicats a Vila-real, Forcall, Orpesa i Vinaròs; la construcció del centre auxiliar de Borriana, i la materialització dels consultoris auxiliars en Vilafamés i Càlig. Dins l’apartat d’inversions, la partida més àmplia es dedicarà a l’ampliació i reforma de les urgències de l’Hospital General de Castelló, per un import de 9,2 milions, al que cal sumar els recursos per a l’adquisició dels terrenyes per a la futura ampliació del recinte hospitalari. Fins a arribar a la xifra de 35 milions, s’ha fixat per a l’any que ve l’ampliació del servei de consultes externes i la Unitat de Cuidats Intensius de l’Hospital de la Plana, amb una inversió de 6,2 milions d’euros.

 

Falomir reivindica que aquests pressupostos «encarnen l’esperit del PSPV» marcant com a eix principal la protecció de les famílies i el reforç dels serveis públics. En aquest sentit declara que «gràcies al gran treball del govern del Botànic la Comunitat Valenciana se situa a l’avantguarda de tot l’Estat en la millora de serveis i infraestructures necessàries per a millorar la vida de les persones». Per recordar, Falomir subratlla que des de 2015 s’ha incrementat la plantilla de professionals sanitaris en 11.000 persones.

 

«Davant aquells que no creuen en l’Estat de Benestar, la resposta del Partit Socialista sempre serà la protecció de l’ampla majoria de la societat». Així, el màxim dirigent assegura que «poc té a vore aquesta aposta per la sanitat pública amb el que va fer el PP amb Alberto Fabra a la presidència, ara fa una dècada enrere, quan batallava la crisi amb retallades en tractaments, quiròfans i professionals sanitaris».

 

SET ANYS D’ESTABILITAT

Samuel Falomir defensa que Ximo Puig ha construït en els últims set anys un lideratge en el que els protagonistes són el diàleg, el consens i l’estabilitat. En aquesta mateixa línia destaca que «aquests són els huitens pressupostos públics que s’aproven en temps i forma de forma consecutiva». «Mentre a Madrid, Castella i Lleó i Andalusia les tensions entre els socis de govern de dreta han acabat explosionant, a la Comunitat Valenciana s’ha construït una relació de respecte i de cooperació entre partits per a continuar fent progressar la nostra autonomia».