SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Ronchera (PSPV) reclama que es prioritze la finalització del ciclocarril de les Fonts i que s’il·lumine per a millorar la seguretat de conductors i vianants.

N. de P.

El portaveu del PSPV d’Alcalà de Xivert i Alcossebre, Joan Ronchera, reclama «celeritat» en la construcció del ciclocarril de les Fonts. Segons explica, l’execució del projecte avança a comptagotes per la manca d’un calendari realista que determine les fases a seguir». A data d’avui encara resta per completar el 70 per cent del trajecte, que ha de connectar la cèntrica redona de les Fonts amb l’àrea del Tossalet. L’última inversió realitzada per a allargar el carril ha costat 60.000 euros. Per al regidor socialista «cal prioritzar aquestes obres perquè avantposen la mobilitat sostenible i recuperen la seguretat per a conductors i vianants». En aquest sentit, demana que l’any que ve s’incorpore una assignació «raonable» i que es comence a incorporar el sistema d’il·luminació nocturna. «S’ha de donar continuïtat al projecte i acabar d’enllaçar de forma segura en bicicleta el nucli principal d’Alcossebre amb les urbanitzacions per una carretera que suporta un volum important de trànsit”.

 

«Alcalà i Alcossebre ha de ser referent de ciutat viva i europea i això implica respectar els límits ambientals del planeta. Cal que reforcem la mobilitat sostenible i promoguem hàbits de vida saludables i d’activitat física». Joan Ronchera remarca que «l’Agenda 2030 impregnarà cada política que emprenguem des de l’Ajuntament a partir de la pròxima legislatura».

 

DENÚNCIA DE MAL ESTAT

A banda del ciclocarril de les Fonts, el PSPV local ve denunciant en nombroses ocasions el mal estat del ferm del carril bici de la carretera d’Alcossebre, el qual es troba en un estat de conservació «lamentable», d’acord a Ronchera. Davant això, el regidor requereix que es reparen les deficiències per a garantir la seguretat plena de les persones usuàries. «Es va anunciar que abans de la temporada estival s’escometrien actuacions de millora però no s’ha fet res, continua indecent», finalitza.