Declaracions de la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà
La Diputació Provincial de Castelló se suma a la jornada ‘ConéctaTE a la vida, sal del aislamiento’ que organitza l’Associació el Telèfon de l’Esperança per a previndre el suïcidi. “L’objectiu és conéixer i analitzar els diferents factors implicats en la imaginació i la conducta suïcida per a poder previndre’ls”.
Així ho ha manifestat la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, durant la presentació de la jornada que se celebrarà el 10 de setembre en l’edifici menador de la plaça de l’Hort dels Corders de Castelló amb la finalitat de donar visibilitat a esta problemàtica que afecta la societat de tota la província de Castelló.
Acompanyada per la vicepresidenta del Telèfon de l’Esperança de Castelló, Carmina González; el coordinador tècnic de la Delegació de Castelló del Telèfon de l’Esperança, Eustaquio Barreda; i el director de la companyia teatral Projecte Caravana, Josevi Pepiol, la diputada provincial ha manifestat que “és fonamental incidir en la prevenció”, ací la importància d’esta jornada per a “millorara l’estat de salut dels afectats i conscienciar a la població de la possibilitat de prevenció de la conducta suïcida”
“Es tracta d’un problema de salut pública i també d’un problema social que ens concernix a tots, i la seua prevenció requerix del treball conjunt i coordinat de professionals de la salut, l’educació, famílies i administracions”, ha destacat Marisa Torlà, qui ha insistit dient que es tracta de “un assumpte de gran transcendència”.
Així doncs, la jornada ‘ConéctaTE a la vida, sal del aislamiento’ començarà a les 18.00 hores amb una presentació de l’acte. Seguidament, es realitzarà una xarrada en la qual s’abordaran temes de gran importància. A partir de les 18.55 hores, hi haurà una projecció de curts i lectura de finals sense acte suïcida. Finalment, es llegirà el manifest amb motiu del Dia per a la prevenció del suïcidi. A més, al llarg de l’esdeveniment, hi haurà una caixa per a arreplegar i introduir missatges, en la qual tots els presents poden compartir les seues experiències personals i ajudar altres persones a previndre el suïcidi.
Tal com s’ha explicat durant la roda de premsa, el contingut d’esta jornada es dividirà en cinc blocs diferents. El primer d’ells tractarà el bullying en els adolescents; el segon, els videojocs en els joves, amb culpabilització per la separació paterna; el tercer, els problemes en la identitat de gènere; el quart, la dona acomiadada de la seua casa; i, finalment, la soledat en els joves després de perdre un dels seus pares.
“A través d’esta jornada volem conscienciar a la societat sobre les accions que cada persona puga realitzen en el seu entorn per a previndre les conductes suïcides i dotar al públic de les ferramentes útils en l’acompanyament de les persones pròximes”, han explicat des del Telèfon de l’Esperança.
Per a Marisa Torlà és “essencial” adquirir “estratègies d’ajuda per a previndre el suïcidi”, per la qual cosa ha ressaltat la importància d’esta jornada i ha convidat als castellonencs a participar en ella. De la mateixa manera, la diputada ha posat en valor la gran labor que realitza el Telèfon de l’Esperança per la salut mental i prevenció del suïcidi i ha assenyalat que “és un referent en la salut mental de la província, tant en la prevenció com en l’acompanyament”.