SER Maestrat en directe

Podcast | Entrevista a Mercedes García sobre la Festa del Llibre i la XXXII Fira del Llibre

La regidora de Cultura, Mercedes García, amb la tècnica de la Biblioteca Municipal, Maite Arnau, ha presentat dijous la programació de la I Festa del Llibre i de la XXII Fira del Llibre. Des del Govern Municipal s’ha volgut donar un nou impuls a aquesta celebració dedicant gairebé tot el mes d’abril al foment de la literatura i de la lectura, especialment entre els més joves.

Pel que fa a la I Festa del Llibre es farà del 6 al 23 d’abril amb presentacions, xerrades, lectures teatralitzades i taules redones. La regidora García detallava tota la programació prevista amb una jornada dedicada a l’art urbà del grafiti per aquest dissabte 6 d’abril amb la presentació del llibre Un viatge per les parets de Borriana a Vinaròs: orígens del grafiti a Castelló, a càrrec d’Alberto Ramo, que inclourà una demostració de pintades a la plaça de l’Hort dels Escribano. Així mateix, també s’oferirà una nova edició del Tast de Lletres a la Biblioteca Municipal per al dissabte 13 d’abril. En aquesta ocasió es comptarà amb la participació d’una vintena d’autors i autores que presentaran les últimes novetats. La finalitat es oferir un espai literari perquè els escriptors i escriptores del territori puguen donar a conéixer el seu treball.

La programació de la Festa de Llibre continuarà el dia 15 d’abril amb la conferència “El nom de Vinaròs i dels pobles de la comarca”, que inclourà la presentació del llibre Els noms dels pobles valenciansa càrrec de Abel Soler. A més de comptar amb l’exposició “Història del libro espanyol” organitzada per la Direcció General del Ministeri de Cultura. Per al dimecres 17 d’abril s’oferirà un taller de benestar emocional per a joves, a càrrec de Marta Molinos, així com la taula redona “L’aventura d’escriure un llibre” per part de Tràngol Grup de Debat i Recerca. La programació també inclourà contacontes, lectures dramatitzades i fins i tot la projecció del vídeo Poemes i relats per als alumnes de secundària de l’institut José Vilaplana.

En relació a la XXII Fira del Llibre, se celebrarà el dissabte 20 d’abril a la pèrgola del passeig de Colom. La regidora García ha indicat que la mostra comptarà amb l’escenari principal on es faran les actuacions musicals, lectures dramatitzades i espectacles per a tots els públics, que enguany inclourà un recital poètic amb motiu de l’Any Estellés. D’altra banda, també hi haurà la zona infantil amb activitats destinades per al és petits, amb la finalitat de fomentar la lectura entre els xiquets.

La tècnica Arnau comentava que enguany es tornarà a realitzar la campanya “Salvem un llibre” amb la finalitat de donar una segona vida als exemplars usats. Segons explicava per la compra d’un llibre a les paradetes s’entregarà un val regal que es podrà bescanviar pels exemplars que hi haurà en aquest punt de la Fira, amb l’objectiu de donar una segona vida als llibres usats i fomentar la lectura.

Per últim, la regidora García agraïa la col·laboració i el treball de totes les persones i entitats que faran possible la celebració de la I Festa i la XXII Fira del Llibre, que convertiran Vinaròs en el referent cultural de la comarca durant el mes d’abril.