SER Maestrat

Anterior
Siguiente

PENÍSCOLA RECUPERA «XANCLES I TAPES», LA RUTA GASTRONÒMICA MÉS FRESCA DE L’ESTIU

– Aquesta XV edició començarà el dia 1 de setembre i arriba carregada de premis

 

– Els participants podran degustar les creacions d’un total de vuit establiments locals en format tapa

).- Amb el mes de setembre arriba a Peníscola la 15a Edició de la Ruta Gastronòmica Xancles i Tapes, després de dos anys d’absència obligada per la crisi sanitària del Covid.

Des del dia 1 i durant una setmana un total de vuit bars, restaurants i tavernes de la ciutat oferiran, als qui els visiten, 2 tapes a concurs, amb la qual cosa seran 16 les propostes culinàries que opten a premi. Les persones que desitgen realitzar la Ruta poden recollir un dels 20.000 fullets que s’han preparat en cadascun dels 100 establiments on s’han repartit i anar, local per local, degustant i gaudint cada tapa. Quan hagen acabat la Ruta s’han d’acostar a l’Oficina Central d’Informació i Turisme on, després d’emplenar un xicotet formulari de qualitat i valorar les tapes, els entregaran el regal que els corresponga, juntament amb un parell de xancletes. El preu de la tapa + consumició és de 4 euros.

«Estem molt contents de recuperar esdeveniments com aquesta ruta, molt valorada tant pels establiments participants com pels comensals, que a més de provar les creacions gastronòmiques dels nostres xefs en format tapa, poden aconseguir múltiples premis a més de les ja conegudes xancletes de la ruta» ha declarat la regidora de l’àrea, Raquel París.

 

15 anys de Xancles i Tapes, una ruta exigent i singular

 

«Aquesta Ruta és un dels clars exemples on es pot observar que la iniciativa privada, recolzada per l’empresariat local i per l’administració, pot donar lloc a resultats excel·lents» ha manifestat Marc Blanco, de l’organització.

Durant els tretze anys precedents l’empresa organitzadora, TodoPeñiscola, ha anat prenent decisions secundades per la majoria dels participants i amb l’única fi de millorar. La primera d’aquestes va ser limitar l’espai, podent només participar locals pròxims al nucli antic, i així facilitar que es puga realitzar la ruta completa a peu.

Des de 2010 també s’exigeix un mínim d’hores en el qual els locals han de servir les tapes (3.30 hores/dia). En la vuitena edició es va introduir l’obligació d’obtindre com a nota mínima un 4 per a poder participar en posteriors edicions i, des de la desena edició, es va decidir unificar el vi que se servirà en la ruta.

Tot això ha donat lloc al fet que en les passades edicions els locals hagen servit de mitjana 600 tapes per edició, passant de les 1.800 tapes servides en 2006 (225 tapes per local), a les 12570 (785 tapes/local) de l’edició 2017 i en l’última edició es van servir 8115 (901 tapes/local) sent la mitjana de tapes més alta de totes les edicions.