SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Benicarló va iniciar el divendres les Festes Patronals amb la proclamació de Reina, Damas i Cavallers

 
 

Les Festes Patronals de Benicarló, amb mig segle d’història, ja que van ser concedides per l’emperador Carles I, van començar ahir a la nit, oficialment, amb l’acte de proclamació de la Reina, Dames i Cavaller, en acte que va tenir lloc a la plaça de Sant Bartomeu.

L´acte va començar amb l´arribada de la Reina, Paula Maluenda Marín, acompanyada per l´alcaldessa Xaro Miralles Ferrando per entrar després les dames infantils i cavallers: Noelia Masip Bretó, Meritxell Querol Giner, Violant Climent López, Aitana Cornelles Arnau, Unxue Fernández Burguillo, Elena Añó Compte, Sofia Beltrán Barba Fede Beltrán Barba, Aron Terán Batiste, Paula Llacuna Maura, Yune Sánchez Ayza i Martina Orero Maura; per entrar al final les dames: Almudena Martínez Poza (dama popular), Maria Violat Gallego (dama popular), Maria Avila Bretó (Associació Dona Llauradora) i Irene Martí Pitarch (Antics Alumnes La Salle).

Després, la presentadora, Ana Añó, va cedir la paraula a Guillermina Arnau Tomàs, que va llegir el poema guanyador de la Flor Natural, entregant-la al final a la reina. Després va prendre la paraula la mantenidora de l’acte, la periodista benicarlanda Amanda Mars Checa, per tancar l’acte a alcaldessa de la ciutat.

Es va formar una processó cívica que va recórrer diversos carrers de la ciutat, fins arribar al recinte de les festes, a la plaça de la Constitució, on a la seva arribada Pirotècnia Tomás va llamçar uns focs artificials. Després,  l’orquestra Alaska va tocar un vals amb què es va iniciar el ball.

Text i foto: Vicent Ferrer