SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Peníscola recupera les seves Festes Patronals amb tota la seva esplendor i gairebé 150 actes

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat avui el programa de les festes en honor a la Mare de Déu de l’Ermitana, que se celebraran a la Ciutat al Mar entre els dies 31 d’agost i 18 de setembre.

N. de P.

El consistori programa per a aquests dies activitats litúrgiques, culturals, esportives i festives, amb la col·laboració de la parròquia i les entitats esportives i culturals locals. Els dies grans de la festa, 8 i 9 de setembre, recuperen la seva tradicional programació protagonitzada pels actes de devoció a la seva Patrona, la Verge de l’Ermitana, «després de dos anys complicats de pandèmia, condicionats per les restriccions de seguretat sanitària, arriben aquestes festes en què tornarem a veure amb orgull les nostres danses tradicionals, amb les quals rendirem honors a la nostra Patrona» ha manifestat molt emocionat l´edil de festejos, Ramon Simó.

Amb les festes es proclamarà la nova Cort d’Honor en què regnarà des del dia 7 la nova Regina, Rocío González, que ha manifestat la seva il·lusió pels dies de la Mare de Déu i el retrobament del seu poble amb la tradició, “estic molt il·lusionada per tornar a viure les nostres tradicions i convido els nostres visitants a gaudir-les amb nosaltres», ha traslladat als mitjans de comunicació en la seva participació durant la presentació de l’agenda festiva. A l’acte de proclamació, a la Reina i Cort d’Honor les acompanyarà la nova Mantenedora, Magda José Medina, estimada i admirada per la seva participació i col·laboració a la festa, que ha volgut traslladar el seu agraïment pel seu nomenament, “per mi és un honor poder representar totes les persones que, desinteressadament han participat i participen de les nostres estimades Festes Patronals; molt especialment en aquest any en què ens retrobarem amb la tradició» ha compartit. Després dels dies dedicats a la Verge, donarà inici la festa taurina, que arrancarà el dia 10 i comptarà amb actes fins al dia 18.

El cap de setmana del 17 i 18 de setembre tornaran a prendre els carrers de la localitat les majestuoses desfilades d’esquadres mores i cristianes, a més de l’esperat espectacle pirotècnic a la Plata Nord que també tindrà lloc dissabte d’aquell cap de setmana. de concerts també torna amb plats forts, La Guàrdia per al primer cap de setmana i Omar Montes i Henry Mendez per al segon faran les delícies del públic que acudeixi a la carpa de festes. Les penyes participen de l’agenda per als més joves amb múltiples propostes i l’activitat musical més nocturna al nou recinte de penyes que, aquest any, no s’ubicarà a la platja sinó al recinte del Centre d’Estudis.

L’alcalde, Andrés Martinez ha volgut felicitar la regidoria i tots els nous càrrecs, a més d’agrair a la comissió de festes, comissió taurina, brigada i policia local tots els esforços que fan en els preparatius i durant el desenvolupament de les mateixes.» Som molt afortunats per poder viure i compartir aquesta festa que és especial i única, aquest any recuperem tota la programació” ha valorat el municipi, convidant a tots a participar de les festes amb devoció, responsabilitat i en germanor