SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Peníscola reclama a Sanitat reforços d’estiu i la reobertura dels consultoris auxiliars, tancats des del 2020

El consistori retreu a Generalitat que l’any passat només va comptar amb un metge de reforç, en lloc dels quatre habituals dels estius anteriors

 

 

L’Ajuntament de Peníscola va aprovar al darrer ple ordinari elevar a la Generalitat Valenciana diverses reclamacions en matèria sanitària en una moció que va proposar la regidoria de Benestar Social i Sanitat.

El text de la moció diu: » instar el Consell de la Generalitat, i la Conselleria de Salut Pública i Universal a dotar dels recursos humans necessaris el nostre Centre de Salut de Peníscola amb la finalitat de poder atendre dignament la població tant turística com residencial”.

La regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, argumenta que després de dos anys de pandèmia, i “vistes les dificultats en què s’ha vist immersa l’atenció primària, ja que ha estat un mur de contenció en aquest difícil període aconseguint suportar-ho amb molt d’esforç i sacrifici i molt esgotament físic i psíquic, ara ens trobem a la tessitura que els reforços covid, van finalitzar el passat 30 d’abril i hem de comptar ja amb els reforços de personal per poder donar una atenció digna als nostres residents i visitants i que els nostres professionals puguin treballar amb totes les garanties i recursos necessaris».

En aquest sentit, la regidora recorda a la moció la reiterada queixa que es va traslladar a Generalitat per la falta de metges de reforç, «amb la voluntat i exigència que això es corregeixi per a la temporada estival d’aquest any».

Tot i la gran afluència de persones que van triar la localitat per passar els dies de vacances, “el 2021 només vam comptar amb un reforç en lloc dels quatre metges que serien els ideals per poder atendre dignament els pacients i treballar els professionals en millors condicions» recorda.

A més, la moció insisteix en la necessitat de reobrir els consultoris auxiliars que van romandre tancats per no complir la normativa Covid, “en aquesta etapa de nova normalitat hem sol·licitat l’obertura dels mateixos, Sorolla i Peñismar; no obstant això des del departament de sanitat de Vinaròs al qual pertanyem ens diuen que no estan a favor de la seva obertura ja que no hi veuen necessitat i és millor que estigui tot centralitzat”.

En realitat, la funció d’aquests dos consultoris, explica l’edila, «consisteix a atendre les persones que han triat la nostra ciutat per a la seva etapa de descans i donar-los un servei millor, facilitant la descongestió així del centre de salut».

Però aquesta no és la darrera sol·licitud per a Generalitat, la moció recorda una vegada més la reclamació municipal al Consell de modificar el mapa sanitari per incloure una base d’ambulàncies al terme municipal.