SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Peníscola proclama a la seva Reina i Cort d’Honor 2022 al Parc d’Artilleria

Peníscola proclama a la seva Reina i Cort d’Honor 2022 al Parc d’Artilleria

Peníscola, 08.09.2022.- Rocío González va ser proclamada anit Reina de Peníscola 2022 en un emotiu i solemne acte celebrat al Parc d’Artilleria. La jove va rebre el testimoni de la Reina de les Festes Patronals 2019, Leticia Gaseni. Peníscola es va reunir per a proclamar a la seva Reina, Dames i Cavaller de la ciutat. En finalitzar, els veïns i veïnes de Peníscola van rendir homenatge als nous representants de la ciutat amb un ball de gala després de la coronació amb el qual van inaugurar els dies dedicats a la seva patrona, la Verge de Ermitana.

La Mantenidora de les Festes, María José Medina, va dedicar unes emotives paraules i va parlar als allí presents i va rebre un detall institucional per part de l’alcalde, Andrés Martínez.

Des d’ahir, són 23 els joves que conformen la Cort d’Honor i que acompanyaran a la Reina durant tots els actes dels festejos. Ells són Aitana Boix -representant de la Penya en Almívar-, Lara López -de l’Associació Cultural de Moros i Cristians-, Àngel Caldés Riba -de la Penya l’Espardenya-, Sara Geenseen -del Grup Cultural de Danses-, Ana Mulet -de l’Associació Dansa Batalla de Moros i Cristians, Marianela Yañez -del Club Peníscola Futbol Sala-, Marta Ramírez -de l’Associació Musical Verge de Ermitana- i Paula Ramírez -de l’Escola de Música-. Per part seva, la Reina 2022, Rocío González és la representant de la Xaranga All i Pebre.

Quant a la nombrosa Cort d’Honor infantil, la formen quinze joves d’entre 8 i 10 anys. Elles són les petites Marina Albiol, Isabel Beltrán, Júlia Bayarri, Daniela Colom, Rosa María Colom, Carlota Crespo, Dana Domingo, Berta Fibla, María Martínez, Alejandra Núñez, Valentina Salvador, Blanca Simó, Carmen Simó, Martina Simó i Vega Teixidor.

Martínez no va poder amagar la seva emoció per ser amfitrió en una nit tan màgica i per recuperar, enguany, els costums i tradicions peniscolanes en tota la seva esplendor. Martínez va agrair el suport i la labor que realitzen la Comissió de Festes, Comissió Taurina, Coordinadora de Penyes i totes les entitats locals que fan possible la celebració dels festejos, així com al regidor de Festes, Ramón Simó, per l’organització i gestió dels esperats festejos.