SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Peníscola presenta les Festes d’Hivern per a l’últim cap de setmana del mes de novembre. El 2023 declarat «any Papa Luna»

Peníscola presenta les seues Festes d’Hivern per a l’últim cap de setmana del mes de novembre
Entre els dia 25 i 27 d’aquest mes, la Ciutat en la Mar celebrarà els festejos hivernals que inclouen actuacions musicals, disc-mòbil, tancaments de vaquillas, el dia de les paelles, activitats infantils i l’habitual presentació d’equips del Bàsquet Club Peníscola
La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat aquest matí la programació de les Festes d’Hivern, que se celebraran en el municipi del pròxim divendres 25 al diumenge 27 de novembre. Durant aquests tres dies Peníscola acollirà activitats que congregaran a veïns i visitants en un enclavament d’excepció com el Dia de les Paelles o el «tardeo» del dissabte.

Els actes es concentraran en la Plaça Santa María, Carrer Saiz de Carlos i Plaça de Bous. Serà en aquesta última on la Reina de les Festes i la Cort d’Honor inaugurin la programació amb l’Encesa de Traques. “Són festes per a gaudir tant en família com amb amics, uns dies molt esperats per tots els veïns i veïnes que treballen intensament a l’estiu” ha explicat el regidor de l’àrea, Ramón Simó.
L’edil ha subratllat que en aquestes festes no faltarà la música ni la gastronomia local, amb els tradicionals tancaments i l’actuació d’orquestres, la celebració del dia de les paelles, així com tampoc les activitats per als més petits.
Destaca enguany l’actuació del grup Radiohéroes i Sucre Bru, que amenitzaran el matí i la tarda del dissabte.
Per part seva, l’alcalde de Peníscola ha destacat la previsió d’una alta participació en les activitats, «són uns festejos molt nostres, en els quals ens trobem després de la temporada intensa de treball estival, per a gaudir dels nostres costums junts».

 


L’Ajuntament declara oficialment l’any 2023 com l’Any Papa Lluna
El consistori ha aprovat en el ple municipal la institucionalització d’aquest acord, a petició de la Associació d’Amics del Papa Lluna de Peníscola
Aquesta declaració respon a la commemoració de la data de la mort del pontífex, de la qual l’any pròxim se celebra el 600 aniversari
La regidoria de Cultura ha informat de l’aprovació per part de l’Ajuntament en ple, de la declaració institucional de l’any 2023 com a Any Papa Lluna.Amb això, respon el consistori a una petició de la Associació d’Amics del Papa Lluna, que ratifica i institucionalitza la declaració de la seva Junta Directiva.L’any pròxim es commemora el 600 aniversari de la data de la mort del pontífex, motiu pel qual es desenvoluparan múltiples actes i activitats de divulgació sobre la seva figura i el seu llegat.»Estem treballant en la programació de xerrades i activitats culturals al llarg de l’any pròxim, amb l’objectiu comú d’acostar la figura de Benet XIII a tota la ciutadania, és un deure que tenim i que li devem al més il·lustre habitant de la nostra població» ha assegurat l’edil de l’àrea de Cultura, Ramon Simó.