SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Peníscola posa en marxa el dispositiu de socorrisme i salvament en platja per a la temporada de bany


– Les platges urbanes del municipi comptaran amb aquest servei que anirà ampliant-se, fins al dia 30 de setembre
– El servei es prestarà de manera ininterrompuda en horari de 11h a 19h, ampliant-se en els mesos de juliol i agost des de les 10h fins a les 20h
N de P :Peníscola ( 01-06-2022 ) Després de prestar el servei durant la quinzena de dies al voltant dels festius de la Setmana Santa, l’Ajuntament de Peníscola ha posat en marxa avui el dispositiu de salvament i socorrisme en platja per a la temporada de bany estival
Un total de quatre casetes a la Platja Nord, així com una caseta de la Platja Sud allotjaran a l’equip de socorristes que conforma el dispositiu per a aquest estiu i que anirà reforçant-se de manera gradual a mesura que avança la temporada que finalitza el 30 de setembre.
L’horari de cobertura del servei serà des de les 11h i fins a les 19h, a mesura que avanci la temporada s’anirà ampliant el dispositiu cobrint també major tram horari, durant els mesos de juliol i agost, entre les 10h i les 20h.
A més, el dispositiu de socorrisme comptarà amb embarcació de suport, diferents vehicles i ambulància.
L’accessibilitat com a prioritat
La temporada de bany a Peníscola arrenca amb millores en matèria d’accessibilitat a les seves platges, tal com ha indicat la regidora de l’àrea, Raquel París, posant el focus en l’aposta de la gestió municipal per la inclusió.
Concretament, ha explicat, que en el Punt Accessible de Platja Nord, ja existent, s’ha renovat el plat de dutxa, el bany, la il·luminació, les passarel·les, la rampa, els avisadors i els serveis d’alerta per als usuaris.
A més, ha detallat que l’Ajuntament ja ha rebut l’autorització de Costas per a la instal·lació del Punt Accessible en Platja Sud, un nou mòdul d’atenció a persones amb mobilitat reduïda i que requereixin el bany assistit, que s’està ja ultimant.
El servei en Platja Nord entra en funcionament avui mateix i en Platja Sud es posarà en marxa després de la finalització dels treballs d’instal·lació i adequació del nou Punts Accessible, durant la segona quinzena d’aquest mes.
Tots dos serveis comptaran amb personal per a l’assistència al bany dels usuaris.