SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Peníscola celebrarà aquest dijous el Ple sobre l’estat del municipi

 

– La sessió extraordinària servirà per a rendir comptes després de superar l’equador del mandat

– Andrés Martínez: «En el nostre contracte amb els ciutadans ens comprometem a posar llum i taquígrafs a tot el que fem, la qual cosa cobra especial importància en uns anys en què la pandèmia ha marcat també la gestió municipal»

N.de P: 

).- L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha anunciat avui la celebració aquest pròxim dijous dia 7 d’abril, a les 19h, del debat sobre l’estat del municipi.

La sessió extraordinària del Ple municipal podrà seguir-se en directe en el mateix Saló de Plens, per streaming a través de la pàgina web municipal i a través de la televisió comarcal.

Els grups municipals disposaran de torn d’intervenció i rèplica, la distribució temporal de la qual està aprovada en la mateixa Junta de Portaveus, i no tindran cap mena d’acotació ni indicació de blocs temàtics, “podran tractar els temes que els semblen més oportuns i de major interés per als ciutadans, amb total transparència” ha assegurat l’alcalde.

Martínez ha destacat la “vocació participativa” de la convocatòria i el seu objectiu “d’avaluar i rendir comptes sobre els dos primers anys i mig de mandat, així com plantejar i debatre sobre els reptes del pròxim fins a les eleccions de la primavera que ve”

«En el nostre contracte amb els ciutadans ens comprometem a posar llum i taquígrafs a tot el que fem, la qual cosa cobra especial importància en uns anys en què la pandèmia ha marcat també la gestió municipal» ha indicat el primer edil.

 

El Reglament Orgànic Municipal, garant de participació i transparència

 

La possibilitat de la celebració d’aquest debat està contemplada en el Reglament Orgànic Municipal que es va aprovar en el passat mandat, durant el qual es va celebrar el primer d’aquesta mena de debats públics.

El nou ROM “millorava substancialment els drets d’informació i participació respecte al ROF pel qual ens regíem amb anterioritat” ha insistit l’alcalde, perquè inclou la possibilitat de comptar amb consultes ciutadanes en els plens, redueix els temps de resposta a aquestes, i estableix la possibilitat de convocar aquests debats, entre altres qüestions.