SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Panoràmica Golf instal·larà 300 càmeres de videovigilància

N de P:.- L’Ajuntament Sant Jordi, l’entitat urbanística Panoràmica i les comunitats de propietaris, en coordinació amb la Guàrdia Civil, fa mesos que estan treballant per a reforçar la seguretat en les instal·lacions de Panoràmica. Tant és així que abans que comence la temporada alta hi haurà més de 300 càmeres de vigilància tant públiques com privades, més de 30 punts amb focus dissuasius de detecció de moviment.

Tot això es completarà, a més, amb la implementació de la seguretat audiovisual amb drons i el reforç dels serveis de seguretat perquè hi haja guàrdia nocturna. També s’escometrà el canvi de portes perimetrals, que ja estan fetes, amb l’objectiu que siguen més segures. Tot això s’està treballant des de fa mesos, per la qual cosa estarà tot aquest dispositiu plenament operatiu abans de la temporada alta.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “tant l’Ajuntament de Sant Jordi com l’entitat urbanística Panoràmica estem reforçant la seguretat a l’entorn d’aquest nucli urbà del municipi de cara a la temporada estival. L’entitat urbanística ha invertit 45.000 euros en el reforç de vigilants i entre totes dues entitats tenim prevista una inversió de més de 50.000 euros destinada a diverses mesures de reforç de seguretat, que inclouen la instal·lació estratègica de més càmeres de seguretat, així com la col·locació de nous focus dissuasius i sistemes tecnològics de seguretat. Amb aquest objectiu portem mesos treballant conjuntament en l’equip de Govern juntament amb l’entitat urbanística Panoràmica i les comunitats de propietaris, coordinats amb la Guàrdia Civil”.

L’alcalde ha explicat que “encara que la inversió i el treball són importants i estan servint perquè es generen pocs problemes en Panoràmica, entenem que sempre és bo anar millorant, sobretot tenint en compte que a l’estiu es poden concentrar ací fins a 10.000 persones”.

Panoràmica ha agraït la bona predisposició de l’equip de Govern de Sant Jordi a l’hora de col·laborar en el reforç de la seguretat de la urbanització, que ja de per si mateix és bastant conscienciós. De fet, l’Ajuntament inverteix cada any amb 100.000€ per a finançar part de les despeses de seguretat, especialment pel que fa a l’accés a la Urbanització Panoràmica. Es tracta de reforçar el treball que realitzen els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, per la qual cosa sempre es té en compte la seua opinió en el que té a veure amb la instal·lació d’equips de vigilància o dissuasius.

Cal tindre en compte que, habitualment, aquesta quantitat ha sigut aprovada amb el vot a favor de l’equip de Govern i el vot en contra o l’abstenció de l’oposició, malgrat ser una ajuda molt útil tant per als veïns i visitants de Panoràmica, com per a tots aquells emprenedors i xicotets empresaris que han impulsat diferents projectes econòmics allí, vinculats tant al turisme i l’hostaleria, com al sector immobiliari i el comerç.