SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Més de 15.000 persones han participat en les activitats gratuïtes que ha programat Turisme de Peníscola, a l’equador de la temporada estival

Peníscola ha atés, aquest juliol, més de 12.000 consultes en les oficines d’informació turística

Entrevista a Raquel París, regidora de Turisme i Platjes

N. de P.

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç dels primers mesos d’activitats programades per l’àrea de Turisme per a aquesta campanya estival. 
Amb èxit de participació en els diferents programes, “destaca la xifra total estimada de participants que supera els 350 diaris” tal com ha informat la regidora de l’àrea, Raquel París, qui ha valorat positivament la dada, «que testifica un increment substancial respecte a l’any passat, el registre diari del qual ja se superava en els 250» ha detallat.
Les activitats esportives a la platja, com les classes d’aeròbic, han comptat amb gran seguiment; s’han oferit quasi un centenar de classes ja distribuïdes per disciplines d’aeròbic i zumba i en els diferents dies de la setmana en les quals han participat més de 200 aficionats al dia.
Les visites guiades al patrimoni històric i arquitectònic de la Ciutat Antiga, les de la Serra d’Irta i la Visita Nocturna a la ciutadella formen part de l’habitual oferta de la destinació, totes aquestes són gratuïtes, prèvia inscripció en l’oficina d’informació turística, i han comptat amb gran acceptació, comptant amb 40 participants diaris, sempre amb els grups complets.
Les activitats continuaran el que queda de mes d’agost i durant el mes de setembre, per a donar pas a l’octubre a més programació durant els ponts i caps de setmana.Èxit de les activitats per a gaudir en família

Atés el perfil del turista majoritari en la destinació, que viatja en família, l’àrea de Turisme ha dut a terme aquest estiu les activitats destinades a compartir amb els més xicotets. Les visites guiades infantils o les activitats i tallers en el passeig marítim, completen aforament en cada sessió.

Peníscola de Cinema, també a l’estiu

Les visites guiades pels escenaris de pel·lícula de la ciutat són una altra de les propostes que compta fins amb llistes d’espera en les oficines d’informació turística. Entre juliol i les dues primeres setmanes d’agost, no ha quedat cap grup per completar.

Humor i música 

La nova aposta pels monòlegs i les actuacions musicals a la ciutat emmurallada, ha arrancat enguany amb bona acceptació, dinamitzant les vesprades en aquest entorn històric.
«Pensem que situar en diferents punts de la nostra ciutadella activitats diverses en diferents dies de la setmana contribuiria a desplaçar fluxos de visitants en alguns horaris concrets, objectiu que estem complint amb un increment cada vegada major de la participació en aquesta mena d’activitats» ha valorat la regidora.

Mes de 12.000 consultes a les oficines de turisme

Peníscola atén durant el mes de juliol més de 12.000 consultes en les oficines d’informació turística. Concretament, s’han resolt 9147 consultes de turistes procedents del nostre país i 2895 realitzades per visitants procedents de fora de les nostres fronteres.

L’equip d’informadors turístics amb els quals compta el municipi, la contractació de dos dels quals compta amb el finançament del Patronat Provincial de Turisme, atén consultes en dos punts estratègics de la localitat, en les Tourist Info Office amb les quals compta la destinació i que es troben en el Passeig Marítim, així com en l’extensió turística de Peñismar.

Les oficines d’informació turística estan obertes, al llarg de la temporada d’estiu, tots els dies de la setmana “i són un punt importantíssim de referència informativa per als nostres visitants” ha valorat la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París. L’any passat, “les xifres registrades el mes de juny ja apuntaven a una recuperació respecte a l’any anterior i en aquest mes es consolida aquesta tendència” ha explicat París, qui ha destacat que entre els dos mesos d’aquest inici d’estiu el servei ha atés al voltant de 20.000 consultes.