SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Matinal Maestrat: La biblioteca de Vinaròs organitza una nova edició de la campanya «Tu tries un llibre»

Es tracta d’una iniciativa adreçada per als alumnes de primària dels centres educatius amb l’objectiu de fomentar la lectura, que enguany també arribarà al col·legi d’Educació Especial del Baix Maestrat

Les Regidores de Cultura i Educació i Infància, amb la Biblioteca Municipal, han organitzat una nova edició de la campanya «Tu tries un llibre» per apropar el món de la lectura en valencià als alumnes de primària. Cal destacar que les passades edicions es va aconseguir un important èxit de participació amb la implicació de més de 300 xiquets i xiquetes.

Pel que fa al funcionament, els alumnes de primària, dels col·legis públics i concertats de la localitat, rebran una targeta pel valor de 12€ que podran bescanviar per comprar llibres en qualsevol de les dues llibreries del municipi que participen en aquesta iniciativa, Lisboa i Els Diaris. D’aquesta manera es fomenta la lectura, al mateix temps que s’ajuda a dinamitzar el sector llibreter. Cal destacar que un cop els xiquets i xiquetes hagen llegit el llibre, aquest passarà a formar part del fons bibliogràfic del col·legi, ajudant d’aquesta forma als centres educatius a ampliar el seu catàleg.

El regidor de Cultura, Fernando Juan, comentava que enguany s’afegirà a la campanya “Tu tries un llibre” el col·legi d’Educació Especial del Baix Maestrat. Segons detallava, “la direcció del centre rebrà dos vals, valorats en 300€ cadascun, perquè puguen comprar el material didàctic que consideren més adient per a l’alumnat”. Segons assenyalava l’objectiu és apropar la lectura a les persones amb discapacitat funcional, auditiva o visual, així com facilitar els processos d’escriptura i aprenentatge.

Per la seua banda, la regidora d’Educació i Infància, Begoña López, comentava que en els propers dies s’enviarà una carta a totes les famílies amb xiquets i xiquetes en primària, on es detalla el funcionament de la campanya, a més d’adjuntar la targeta amb el descompte de 12€. Segons afegia “la intenció és fomentar la lectura en valencià i al mateix temps apropar el món dels llibres als més petits, perquè la literatura va més enllà de les tauletes digitals”.