SER Maestrat en directe

Marta Barrachina reunix els alcaldes del litoral per a abordar una estratègia comuna per a defendre i protegir la costa de la província de Castelló

  • La presidenta de la Diputació mantindrà el dimarts dia 7 una reunió amb els màxims representants dels municipis de costa de la província, prèvia a la trobada que tindrà amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán

  • Dins de l’escolta activa que practiquem des del Govern Provincial, estem al costat dels alcaldes perquè les reivindicacions que portem a altres administracions siguen reals i demostrar que esta Diputació és àgil, pròxima, resolutiva i útil”, ha subratllat Marta Barrachina

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reunirà els alcaldes del litoral per a abordar una estratègia comuna per a defendre i protegir la costa de la província de Castelló.

A la trobada, que tindrà lloc el dimarts 7 de maig en el Saló de Recepcions de la institució provincial, estan convocats els màxims representants dels municipis de la costa de la província “perquè ens puguen traslladar les necessitats, reivindicacions i problemàtiques de la costa dels seus municipis per a, amb això, abordar una estratègia comuna en defensa de la nostra costa”, ha explicat la dirigent provincial.

“Els primers que reben les demandes dels ciutadans i que millor coneixen la realitat i les necessitats dels seus municipis són els seus alcaldes i alcaldesses”, ha continuat la presidenta de la Diputació. Per això, “dins de l’escolta activa que practiquem des del Govern Provincial, estem al costat dels alcaldes perquè les reivindicacions que portem a altres administracions siguen reals i demostrar que esta Diputació és àgil, pròxima, resolutiva i útil”, ha subratllat Marta Barrachina.

La presidenta de la Diputació es reunirà amb els alcaldes i alcaldesses de manera prèvia a la trobada que mantindrà amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán.

Va ser en el ple del passat 26 de març quan la corporació provincial en el seu conjunt va aprovar una moció en defensa del litoral de la província, i que incloïa la petició d’una reunió amb la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, perquè la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, poguera traslladar-li en primera persona les necessitats del litoral de la província de Castelló. “Ens han contestat a esta sol·licitud però, en lloc de la ministra, li traslladaré al Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, les exigències per a protegir un bé tan preuat per a la província de Castelló com és la nostra costa”.

La cita a Madrid s’ha fixat per al pròxim 23 de maig i, en eixa trobada, la presidenta del Govern Provincial traslladarà en primera persona “els seriosos problemes que té la nostra costa i que requerix d’atenció i protecció especial per la degradació que està patint des de fa dècades”, ha incidit Marta Barrachina i ha insistit que “necessitem que ens escolten i ens atenguen a Madrid. Necessitem que el Govern Central s’implique i escometa les obres de protecció que necessita el litoral de Castelló”.

La presidenta del Govern Provincial ha recordat que la no aprovació d’uns nous Pressupostos Generals de l’Estat “dificulta, encara més, que eixes ajudes necessàries i més que reclamades, arriben a la província de Castelló”. “No podem donar l’esquena als interessos de la província i especialment de la nostra costa que és un dels nostres majors recursos”, ha afegit.Reunions sense resposta

La presidenta del Govern Provincial ha incidit en què des de la Diputació de Castelló, “com a altaveu per a reivindicar les necessitats del conjunt de la província”, es continuarà reclamant quantes reunions siguen necessàries amb els diferents ministeris “per a continuar exigint que el Govern d’Espanya complisca amb la província de Castelló”.

Sobre aquest tema, Marta Barrachina lamenta que el Govern Central continue sense donar resposta a les reunions sol·licitades amb altres ministeris. I és que va ser el passat 16 de gener quan es va registrar en la Subdelegació del Govern de Castelló la petició de reunió al ministre d’Indústria, Jordi Hereu, i al ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, i, hui dia, no ha rebut cap contestació. Malgrat això, des de la institució provincial “continuarem insistint, perquè entenem que totes les administracions, inclòs el Govern d’Espanya, hem d’estar al costat de la ceràmica i el transport”, ha conclòs la presidenta Marta Barrachina.