SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’auditori de Vinaròs acull una exposició de cartells i imatges de pel·lícules dirigides pel vinarossenc Germán Lorente

L’auditori municipal de Vinaròs acull fins al 22 de setembre una exposició del cineasta vinarossenc German Lorente Guarch (1932-2019). Una mostra on es poden contemplar cartells de pel·lícules i imatges d’escenes de pel·lícules que va dirigir, així com novel·les que va escriure abans de dedicar-se al setè art.

Una exposició que s’emmarca dins dels actes del 781è aniversari de l’atorgament de la Carta de Població.

El comissari d’aquesta exposició, Alfredo Gómez, explicava durant l’acte inaugural que Lorente treballo amb els millors actors de nacionals i internacionals de l’època.

Es va iniciar com a guionista el 1957 i va escriure, entre d’altres, la pel·lícula de Juan Bosch, A sang freda (1959). Va debutar com a director el 1964 amb el film On tu estiguis amb Claudia Mori. El 1966 va dirigir el drama El seu nom és Daphne amb Geneviève Grad i Michel Subor. El 1969 l’actor George Chakiris, estrella de Hollywood, va interpretar el paper principal a Sahron vestida de vermell.

Ja entrada la democràcia va dirigir el 1976 Striptease, amb Terence Stamp. Després Tres dones d’avui (1980) amb Ana Obregón, Lorente va filmar la seva última pel·lícula, La venedora de roba interior.

L’Ajuntament de Vinaròs li va entregar el guardó Esguard 2009. Entre les seves novel·les destaquen ‘Rincón’, ‘Una ànima a l’infinit’ i l’obra guardonada amb els Premis Rumboso ‘No esperes la noche’.

L´acte inaugural d´aquesta exposició va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Fernando Juan.