SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’Associació de Comerciants «Vinaròs Centri Viu» fa una proposta a l’Ajuntament per a solucionar de manera provisional la falta de rotació

Instancia presentada per Vinaròs Centre Viu a l´Ajuntament:

REMITENT:  VINARÒS CENTRE VIU

DESTINATARI: MAGNIFIC AJUNTAMENT DE VINARÒS. REGIDORIES DE GOVERNACIÓ I COMERÇ

ASSUMPTE: SOLUCIÓ A LA MANCA D’APARCAMENT AL CENTRE DEL POBLE I POSADA EN MARXA DE LA ZONA BLAVA I ELS PÀRKINGS DE LA MERA I DEL PASSEIG

EXPOSICIÓ:

VINARÒS CENTRE VIU no vol que s’allargui per més temps la situació insostenible de la manca de rotació dels aparcaments existents a la nostra ciutat, i en concret al centre històric-comercial i el seu voltant.

És inacceptable que seguisca repetint-se la falta de control en la rotació de la zona blava i dels pàrquings públics de La Mera i el Passeig Marítim, així com també la falta total de transport públic amb parada al centre de la ciutat (tant local com comarcal i entre comarques) que sumada a la falta de llocs d’aparcament (sobretot, com hem indicat a partir de deixar de funcionar tant la zona blava com els aparcaments mencionats) està provocant uns danys irreparables que enfonsen directament el nostre centre i totes les seves activitats econòmiques que en ell es desenvolupen.

És obligació d’aquest Ajuntament buscar la solució a aquest greu problema, però la filosofia de la nostra associació ha estat sempre la de sumar, ajudar i col·laborar amb les entitats públiques per tal de buscar solucions. D’aquesta filosofia de treball naix la següent proposta:

– Considerem que és urgent senyalitzar de forma clara i visible on es troben les diferents zones d’aparcament. Aquesta senyalització actualment, és totalment inexistent, i allí on la hi ha, resulta totalment ineficaç i confusa.

– Fins que es done una solució definitiva a la zona blava i als pàrquings mencionats, des de la nostra associació volem proposar una opció amb pràcticament cost cero que s’està duen a terme en altres localitats amb gran èxit i eficàcia. Es tracta d’aplicar a les places de zona blava i dels pàrquings, el mateix tractament que s’aplica a les places reservades a minusvàlids. Això és:

  • Que cada vehicle incorpori un rellotge de cartró al parabrises indicant l’hora en la que ha aparcat.
  • Les dues primeres hores d’aparcament han de ser gratuïtes.
  • Destinar dos policies locals en torn de matí i dos en torn de tarda, per a controlar el compliment dels horaris marcats. La superació del temps estipulat deurà ser sancionat amb l’import que marqui la norma i deurà ser el policia local la que proposi la sanció perquè no hi hagi problemes de competències.
  • L’horari de vigilància i sanció deurà coincidir amb l’horari comercial.

– Com ja s’ha dit anteriorment, aquest sistema ha de ser provisional fins que no es trobi una solució definitiva.

– Considerem, a més a més que, aquesta mesura servirà també per a reduir la sensació d’inseguretat que existeix actualment al centre de la nostra ciutat.

 

SOL·LICITA:

Des de la nostra associació sol·licitem que es tinga en compte aquesta proposta o que es debati sobre ella, ja que la planificació i els temps actuals de l’Ajuntament no permetran que la zona blava i els pàrquings estiguin actius fins al mes de juny o juliol (i sempre tenint molta sort).

 

Com sempre, quedem a la seva disposició,

 

VINARÒS CENTRE VIU.