SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’arribada d’un autobús de 52 refugiats ucraïnesos acollits per Playa Romana Resort en Alcossebre ha evitat que es cremés tot l’edifici on està l’oficina del complex.

Foto Portada: Albert Gavaldà

L’arribada d’un autobús de 52 refugiats ucraïnesos acollits per Playa Romana Resort en Alcossebre ha evitat que es cremés tot l’edifici on està l’oficina del complex.

El foc, del qual no es descarta que hagi pogut ser intencionat ha calcinat les instal·lacions administratives.

El succés va ocórrer la matinada del divendres al dissabte segons ha explicat la directora de Playa Romana, Celia Caballer, qui el divendres a la tarda va tancar com cada setmana sense novetat l’oficina.

En aquesta època el complex que alberga apartaments en diversos règims com a multipropietat, està pràcticament buit, però aquesta matinada arribava al mateix un autobús amb 52 refugiats ucraïnesos als quals l’empresa facilitava 20 apartaments a més d’anar a recollir-los a la frontera polonesa.

Segons compta Caballer «sobre les 4,30 de la matinada arribava l’autobús i l’esposa d’un dels caps de l’empresa que viu en el complex va sortir a rebre’ls. Al principi va veure una cosa tèrbola que li va semblar boira però ràpidament es va adonar que era fum amb el que es va avisar als bombers «. La directora continua indicant que «l’oficina ha quedat completament destruïda amb milers d’expedients de clients i tota la documentació, encara que la sort va ser que arribessin en aquell moment els refugiats perquè de no haver estat així s’hagués cremat tot l’edifici, de fet els apartaments que hi ha a dalt, ara buits, estaven plens de pols negra perquè ja pujava el foc des de baix».

Pel que sembla la Guàrdia Civil estaria investigant el tema atès que s’observà que un dels passadors que subjecten una porta hauria estat forçat.

Caballer creu que l’arribada del continent de dones i nens refugiats de guerra ucraïnesos no té res a veure amb el succés. Sobre aquest tema va assenyalar que la iniciativa va sorgir de l’oficina d’atenció al client de l’empresa que està a Barcelona. Es va fletar un autobús i es van adquirir aliments a més de facilitar als refugiats 20 apartaments. Els veïns d’Alcossebre i Alcalà en conèixer la iniciativa han col·laborat amb Playa Romana per a poder atendre les necessitats d’aquestes 52 persones.

Julio Vidal.

fotos realizadas por la empresa