SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’alcalde de Vinaròs es reuneix amb la sotsdelegada del Govern central i la directora general de ports de la Generalitat per traslladar reivindicacions en seguretat i infraestructures.

L’Ajuntament demana a la Subdelegació del Govern millores urgents en el manteniment i adequació de la N-340a fins a la seua reversió definitiva

S’ha reivindicat la necessitat de crear una rotonda provisional d’accés al centre comercial del Portal del Mediterrani per oferir una major seguretat viària fins que s’execute la rotonda definitiva a càrrec del Ministeri dintre de l’acord de reversió de la carretera

N. de P.

L’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat pel cap de la Policia Local, Juanma Domènech, es va reunir ahir a Castelló amb la subdelegada del Govern, Soledad Ten, per traslladar algunes de les principals reivindicacions del municipi en matèria de seguretat vial i ciutadana.

La trobada va servir per traslladar la necessitat de millorar l’antiga  N-340 amb la reparació de l’asfalt en els punts on es troba més deteriorat i reivindicar la construcció d’una rotonda provisional per entrar al centre comercial del Portal del Mediterrani, amb la finalitat d’oferir una major seguretat viària per als centenars de persones que cada dia hi accedeixen, mentre no s’executa la rotonda definitiva.

Alsina ha assenyalat que també es va sol·licitar a la subdelegada, més reforços per als cossos de seguretat amb l’objectiu d’incrementar les patrulles i vigilància tant al camp com en la ciutat. Segons detallava «amb l’inici de les campanyes de recol·lecció, especialment de garrofes, des de la Policia Local es fa un seguiment més intens a la zona rural que cal reforçar amb la presència d’altres cossos de seguretat per evitar els possibles robatoris.» També va destacar que es necessiten més agents per millorar la seguretat ciutadana al municipi, remarcant que el terme vinarossenc és un dels més grans de la província amb nuclis de població al llarg del mateix.

L’alcalde comentava que “aquestes dues actuacions a l’antiga N-340 són prioritàries i caldria executar-les abans de les obres definitives que posarà en marxa el Ministeri de Transports, per tal d’oferir una carretera més segura”. En aquest sentit, recordava que s’ha arribat a un acord que suposarà una inversió de 7 milions d’euros, a través de Fons Europeus, per a millorar els accessos a l’N-232 i l’N-238, reasfaltar tot el vial, crear un espai per a bicis i vianants, a més de sis rotondes. Un cop realitzades totes aquestes, llavors es farà la reversió definitiva de la carretera a l’Ajuntament.

 

Per altra banda, L’Ajuntament transmet a Ports les principals necessitats per adequar la zona portuària

Sobretot s’ha reivindicat el manteniment de les instal·lacions, el Pla d’Usos enfocat a la millor relació del port amb la ciutat, així com la nova llotja i fàbrica del gel

Aquest matí, l’alcalde Guillem Alsina, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, ha rebut a la directora General de Ports, Maria Luisa Martínez i la subdirectora general de Ports Maria Pilar Álvarez, per parlar de les actuacions previstes al municipi i traslladar les principals demandes de l’Ajuntament per a la millora de la zona portuària. Així mateix, a la reunió també ha assistit el president de la Confraria de Pescadors, Mateo Fresquet.

Una de les principals reivindicacions ha sigut la neteja de les instal·lacions i manteniment del mobiliari, a més de la millora de la il·luminació i tasques jardineria a les zones verdes.

El regidor Albella ha destacat que posar en valor la infraestructura és una de les principals prioritats per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, assenyalava que “es tracta d’una infraestructura fonamental per al sector pesquer, però també per al turisme i la ciutadania en general, perquè és el principal punt de connexió amb la zona sud de la localitat, per tant és molt important oferir unes instal·lacions òptimes”.

Per a seua part, l’alcalde Alsina ha traslladat a la directora Martínez la necessitat de finalitzar Pla d’Usos del port que es redacta de forma conjunta entre l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana, un document que segons indicava “és fonamental per al futur desenvolupament del port”.

Des de la Confraria de Pescadors s’ha demanat l’adequació de la llotja o bé construir-ne una de nova, adaptada a les noves necessitats del sector, així com el trasllat i/o renovació de la màquina de fabricar gel per oferir un millor servei.

La directora Martínez ha atés totes les demandes de l’Ajuntament i de la Confraria de Pescadors, i anunciava que des de la Generalitat Valenciana s’ha previst una partida d’1,7 milions d’euros per adequar el moll de llevant. Segons indicava es “preveu que per aquest mateix any estiga redactat el projecte, que ens servirà per a poder licitar les obres”.

Monument a la dona pescadora

La trobada amb Ports també ha servit per acordar la instal·lació d’un monument a l’entrada de la zona portuària per homenatjar el paper de la dona dintre del sector pesquer. Alsina ha destacat que “Ports serà l’encarregat d’assumir la inversió, mentre que l’Ajuntament proposarà artistes per a esculpir el monument”. Segons assenyalava les dones al llarg de la història també han tingut un paper molt important dintre del sector pesquer, molts cops relegat al segon pla, i amb aquest monument es vol retre l’homenatge que mereixen.