SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’alcalde de La Jana i la resta de regidors dissolen el grup municipal de Compromís

L’Alcalde de la Jana Domingo Tolós, la tinent d’alcalde Sandra Monterde i el portaveu de l’equip de govern Àlex Vilanova s’han passat al grup dels no adscrits i impulsaran per a les pròximes eleccions una agrupació d’electors on la lluita contra el despoblament serà l’eix central de la política municipal a la Jana.
 
Després d’un llarg debat i consulta a les persones que han format part de totes les candidatures municipals hem decidit que el projecte polític que es va posar en marxa l’any 1999 per oferir una alternativa i una altra manera de fer política a la del bipartidisme, primer com a BLOC i després com a Compromís i que durant tots estos anys ha treballat de valent tant des de l’oposició com des del govern per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la Jana, se li ha de donar una altra forma més arrelada a les reivindicacions de la nova ruralitat.
 
Si bé és cert que el govern d’esquerres del Botànic ha millorat en molts aspectes l’etapa anterior de governs corruptes de la dreta, especialment en temes com l’educació, la sanitat pública o els serveis socials. També és cert que no compartim aspectes vitals que afecten a l’economia del nostre poble com l’oblit sistemàtic de l’agricultura. Tampoc compartim la ideologia ecologista urbanocèntrica que criminalitza la ramaderia, ni les polítiques extractivistes cap al món rural en forma de macroprojectes d’energies renovables al servei de les grans elèctriques que destruiran el territori i especialment el sòl agrari.
Especialment dolorós és el tema del fons antidespoblament on portem tres anys lluitant per a que es modifiquen els indicadors de despoblament que ha establert la Generalitat i que discriminen a pobles amb termes xicotets com el nostre i deixen sense subvencions a l’Ajuntament i sense desgravacions fiscals als veïns i veïnes del nostre poble i a les empreses establertes al terme municipal de la Jana.
 
I pel que fa a la Coalició Compromís, la política de baix cap a dalt que hauria de ser una dels principals eixos de la coalició ha sigut del tot inexistent en els últims anys i mai se’ns ha consultat en polítiques que afecten a les àrees rurals, ni des de les Corts Valencianes, ni des de la Diputació de Castelló, per tant, tampoc té molt de sentit formar part d’un projecte on et sents exclòs.
 
Per finalitzar volem enviar un missatge a tots els veïns i veïnes de la Jana. Pensem que hi ha un moment que cal acabar les coses o donar-li una altra forma, precisament perquè puguen perdurar en el temps  i eixa precisament és la nostra intenció, aprofitar tot el treball fet estos últims anys, continuar amb els projectes començats i fer-ho de la mà dels veïns i veïnes de la Jana.