SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’Ajuntament de Sant Jordi presenta el programa de les seues Festes Majors amb el bou com a protagonista

  • Iván Sánchez Cifre: “Gràcies al treball de molta gent tenim una programació extensa, variada i de qualitat”
  • Ha programat mig centenar d’activitats amb música i espectacles tots els dies entre el 22 de juliol i l’1 d’agost

N. de P.

L’Ajuntament de Sant Jordi ha presentat aquest matí la programació de les seues Festes Majors de 2022 en el qual els espectacles taurins acaparen gran part del protagonisme dels prop de mig centenar d’activitats programades. L’equip de Govern espera que aquestes festes servisquen perquè els veïns i visitants puguen gaudir de les tradicions com ho han fet sempre després de dos anys condicionats pel coronavirus.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha presentat la programació juntament amb la regidora de Festes, Begoña Ferreres. Entre les activitats anunciades també tenen un lloc destacat tant els espectacles de tota mena com les relacionades amb la música, ja que hi haurà tots els dies d’aquestes Festes Majors, que se celebren entre el divendres 22 de juliol i el pròxim 1 d’agost.

Iván Sánchez Cifre ha agraït “el treball de la regidora de Festes i els altres regidors de l’equip de Govern, els treballadors de l’Ajuntament i totes les associacions que ajuden al fet que aquestes Festes Majors siguen un èxit. Gràcies a ells tenim un programa extens, variat i de qualitat”. També ha fet una anomenada “a la responsabilitat, el civisme i al sentit comú en tots els actes per a poder dir l’1 d’agost que les festes han sigut un èxit i sense incidents ressenyables”.

Per part seua, Begoña Ferreres ha explicat que “una jornada especial serà el dilluns 25 de juliol, quan se celebra la festivitat de Santiago Apòstol i un “Homenatge als nostres Majors”. Aqueix dia, a més de celebrar-se la tradicional Processó i Solemne Missa, s’inaugurarà l’exposició de l’aniversari de “Els 120 anys de música a Sant Jordi. Història d’una trajectòria musical 1902-1992 / 1992-2022”, una tradició molt arrelada al poble que l’actual equip de Govern de Sant Jordi, amb Iván Sánchez Cifre al capdavant, està tractant de potenciar.

També hi ha previstes nombroses actuacions i activitats pensant tant en els adolescents com en els xiquets i xiquetes que es troben al poble aqueixos dies. De fet, fins i tot s’ha programat un dia especial per a ells dimarts que ve.

Begoña Ferreres ha concretat que “tenim una àmplia i variada programació taurina amb l’entrada de bous, quatre matins de prova, el dia de la Dona Torera, també hi haurà quatre vesprades de bous, un concurs de ramaderies, tres bous embolats i un ampli programa que ha organitzat la penya taurina per al dissabte 30 de juliol. Per segon any consecutiu tornarem a fer l’Entrada de Cavalls i Bous, on es recrearà l’antic recorregut que feien els bous des del parc natural del Bovalar fins al centre del poble el diumenge 31 de juliol”.

La regidora de Festes ha assenyalat que “una altra novetat serà la Nit de la Comèdia, amb la participació del nostre humorista local, Oscar Nos Cifre i altres artistes de renom. A més, tenim una àmplia programació infantil, com és l’entrada de bous en carretó, on estarà el típic recorregut de l’entrada i on podran embolar un bou en carretó. És possiblement l’acte que els més xicotets del nostre poble esperen amb més ganes. També hi ha un matí reservat per a ells, amb activitats en la piscina, perquè són dels quals més gaudeixen amb les nostres festes”.

Els joves també tenen el seu espai en la programació, amb quatre magnífiques orquestres els caps de setmana, quatre festes joves amb discomóvil i una festa eivissenca.

Però l’essència de les festes de Sant Jordi continuarà sent present amb aqueixos actes que tanta gent atrauen, com el concurs de paelles el dissabte 23, el sopar de la *fideuá el diumenge 24, el berenar d’homenatge als nostres majors amb l’actuació d’una revista el dilluns 25 i, com no, la degustació de la cuina local organitzada per l’associació de mestresses de casa, que enguany celebren ja la 24 edició i que és un dels actes amb més participació de totes les Festes Majors.

Multitudinari sopar de final de festes gràcies als cuiners locals

L’edil Begoña Ferreres ha explicat també que “per a finalitzar les Festes estarà el sopar del dia de la vaca, on gràcies als cuiners locals podrem degustar els plats típics de vedella. Els representants de l’equip de Govern de Sant Jordi han volgut reconéixer la seua labor i agrair-los que vagen a donar menjar a 400 persones de manera desinteressada. A més, han fet una crida perquè hi haja més persones col·laborant amb aquesta tradició perquè cada vegada hi ha més treball aqueix dia”.

L’alcalde i la regidora de Festes han volgut agrair a l’Associació de Mestresses de casa la Llar el treball impecable que fan perquè les festes siguen millors i tots puguem degustar els plats públics del poble. També a totes les associacions que col·laboren des de diferents àmbits, perquè si no seria impossible planificar tants actes en les Festes Majors. Especial esment han tingut Sánchez Cifre i Ferreres per als components de la banda de música, amb el seu director al capdavant, “per l’esforç que fan aquests 11 dies de festes i poder gaudir quasi tots els actes amb música de fons“.

 

La programació de les Festes Majors 2022 a Sant Jordi és:

DIJOUS 21 DE JULIOL

20.00 h En la Plaça Major es procedirà a la col·locació de barreres i cadafals”. En finalitzar el muntatge del recinte taurí, s’obsequiarà amb un berenar per a tots els assistents. L’oli serà donat per la cooperativa Agrícola San Isidro de Sant Jordi.

 

DIVENDRES 22 DE JULIOL

13.00 h Tradicional volteig de campanes a càrrec de la Grup “Amics dels Campanes”, anunciant el començament de les Festes Majors 2022.

22.30 h GAL·LA DE PROCLAMACIÓ de la Reina de les Festes Majors 2022 i la seua Cort d’Honor. Actuaran com a mantenidores i mantenidors de les Festes el personal sanitari de Sant Jordi.

A continuació, en el recinte de la Plaça Espanya balle a càrrec de la magnífica orquestra TALAIA.

 

DISSABTE 23 DE JULIOL

12.00 h XX CONCURS DE PAELLES en les piscines municipals.

19.00 h. ENTRADA DE BOUS INFANTIL, amb bous de carretó. Iniciant el recorregut en la C/ Capelleta fins a la Plaça Major. En finalitzar el tancament retalles infantils, anellament i bou embolat infantil. S’obsequiarà amb un detall a tots els xiquets i xiquetes participants gentilesa del PORCELLET.

19.30 h TRADICIONAL ENTRADA DE VACAS. Ramaderia: Fernando Mansilla (Torreblanca).

A continuació, BOU EMBOLAT. Ramaderia: Fernando *Mansilla (Torreblanca).

00.00 h Ball amb la magnífica orquestra NOVA ETAPA.

En finalitzar, DISCOMÓVIL

 

DIUMENGE 24 DE JULIOL

12.00 h I TÍPICA ENTRADA “PROVA”. Ramaderia: Fernando Mansilla.

18.00 h CONCURS DE RAMADERIES. Ramaderia: Miguel Parejo (Cabanes). Acompanyant el Festeig Taurí la “Associació Musical Sant Jordi”.

22.00 h FIDEUÀ POPULAR. Amenitzarà la nit el TRIO *ENERGY.

 

DILLUNS 25 DE JULIO

FESTIVITAT DE SANTIAGO APÒSTOL I HOMENATGE ALS NOSTRES MAJORS

11.00 h Cercavila a càrrec de “l’Associació Musical Sant Jordi”.

11.30 h PROCESSÓ I SOLEMNE MISSA en honor a Sant Jaume i en honor al Beat Fray Tobías Borrás Romeu.

En finalitzar la missa, inauguració de l’exposició de ventalls AMAIRE de Peníscola i de l’exposició de l’aniversari dels 120 anys de música a Sant Jordi. Història d’una trajectòria musical 1902-1992 / 1992-2022

A continuació, PIROPIÑATA INFANTIL

20.00 h DANSA infantil. A continuació, actuació del Grup Folklòric Local.

A continuació, berena HOMENATGE Als NOSTRES MAJORS.

Seguidament tindrà lloc l’actuació de la REVISTA LLUENTONS.

22.30 h En la Piscines Municipals FESTA EIVISSENCA.

 

DIMARTS 26 DE JULIO

DIA DEL XIQUET I DE LA XIQUETA

11.00 h – 15.00 h En les piscines municipals parc d’INFLABLES aquàtics per als més atrevits i inflables terrestres per als més xicotets.

20.00 h XXIV Edició de l’EXPOSICIÓ I DEGUSTACIÓ DE LA CUINA LOCAL.

A continuació, obra de teatre LA POMA DE LA DISCÒRDIA. Actuació del grup d’alumnes d’ESO de Pur Teatre, arts escèniques, escola de teatre de Vinaròs. Dirigits per Toni Guillot.

 

DIMECRES 27 DE JULIOL

12.00 h “RODA BARS” acompanyat per la Xaranga Bé i a Band.

20.30 h XVIII DESFILADA DE CARROSSES. A continuació, FESTA DE L’ESPUMA i MACRO DISCOMÓVIL.

 

DIJOUS 28 DE JULIO

DIA DE LA DONA TORERA

11.30 h En la plaça major, “horchatada” per a totes les participants. Abans de donar solta a les vaquillas es beneirà la imatge de Sant Jaume en el lloc de costum.

12.00 h VAQUILLAS per a les dones més atrevides. Amenitzat per la xaranga local “Bé i a Band”. Ramaderia: Ivan Meseguer (Cervera).

14.00 h Menjar de la dona torera.

18.00 h CONCURS DE RAMADERIES. Ramaderia: José Vicente Benavent (Quatretonda). Acompanyant el Festeig Taurí la “Associació Musical Sant Jordi”.

23.00 h LA NIT DE LA COMÈDIA amb l’actuació d’Arnau Soler, Gracia Hernandis i de l’artista local Oscar Nos Cifre en la pista annexa del poliesportiu. En finalitzar, DISCOMÓVIL.

 

DIVENDRES 29 DE JULIOL

12.00 h II TÍPICA ENTRADA “PROVA”. Ramaderia: Fernando Mansilla.

18.00h CONCURS DE RAMADERIES. Ramaderia: Fernando Machancoses (Cheste). Acompanyant el Festeig Taurí la “Associació Musical Sant Jordi”.

A continuació, BOU EMBOLAT. Ramaderia: Fernando Mansilla (Torreblanca).

00.00h Ball amb la fabulosa orquestra NOVA ERA.

 

DISSABTE 30 DE JULIO

DIA DE LA PENYA TAURINA JORDIENCA “LA RECULADA”

12.00 h III TÍPICA ENTRADA “PROVA”. Ramaderia: Fernando Mansilla. Exhibició i prova d’un BOU SALVATGE de la ramaderia Samuel Floras de Povedilla (Albacete).

18.00 h DESAFIAMENT DE RAMADERIES entre la ramaderia Germans Monferrer (Formiche Alto, Terol) i German Vidal (Cabanes).

A continuació, ES EMBOLARÁ EL TORO SALVATGE exhibit al matí.

00.00 h Ball a càrrec de la magnífica orquestra ALASKA ON TOUR.

En finalitzar, DISCOMÓVIL.

 

DIUMENGE 31 DE JULIOL

9.30h En el Bovalar, esmorzar popular. A continuació, II TANCAMENT CAMPEROL DE CAVALLS I BOUS des del Bovalar fins a la Plaça de bous. Ramaderia: Javier Tárrega (El Gall).

11.00 h Hora aproximada de l’entrada de cavalls i bous en el recinte taurí.

Es recrearà l’antiga arribada de bous que es realitzava a Sant Jordi. El recorregut s’iniciarà en el Bovalar, seguint l’antic recorregut pel camí del Bovalar, continuant pel camí del “Comunes” fins al cementeri, seguint el recorregut per la C/ Cifrena, C/ Germana Teresa fins a la Plaça Major.

18.00 h CONCURS DE RAMADERIES. Ramaderia: Fernando *Mansilla (Torreblanca). Amenitzarà la vesprada la “Associació Musical Sant Jordi”.

En finalitzar la vesprada de bous, es donarà a conéixer el guanyador del concurs de ramaderies, que serà premiat amb 150€ i un trofeu.

23.30 h En l’Arc dels Germans Barberà gran espectacle PIROMUSICAL, anunciant la fi de les Festes Majors de 2022 càrrec de la Pirotècnia Tomás, S.L.

 

DILLUNS 1 D’AGOST

DIA DE LA VACA

07.00 h Eixida cap al terme municipal d’Ulldecona per a visitar la Finca de les Oliveres de Fernando Mansilla, on es donarà solta a les vaquillas perquè els més atrevits puguen demostrar el seu art torero amb el “capot”. La Cafetería PRISMA obsequiarà a tots els assistents amb un xocolate calent i pastes. L’esmorzar tindrà lloc en el Restaurant L’Olivar de Panoràmica Golf.

11.00 h En la plaça Major, VAQUILLAS. Ramaderia: Fernando Mansilla.

15.00 h Preparatius per a les típiques calderes.

22.00 h En la plaça Espanya, donarà principi el TRADICIONAL SOPAR DE GERMANOR FI DE FESTES. Amenitzarà la nit el grup VINTAGE.