SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Peníscola convenia amb la Parròquia el manteniment de les campanes de l’Ermitana i l’Església de Santa Maria.

L’Ajuntament de Peníscola renova el conveni per al manteniment de les campanes de l’Ermitana i Santa Maria

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha ratificat el conveni mitjançant el qual l’Ajuntament continua col·laborant anualment en el manteniment de les campanes de l’ermita de la Patrona local, la Mare de Déu de l’Ermitana, així com en les de la parròquia de Santa Maria, al centre històric.

“Les campanes i la seva funció són part integral del nostre dia a dia, especialment en les celebracions festives del municipi, i volem assegurar-nos que continuen sent-ho”, ha explicat l’alcalde.

Aquesta col·laboració es manté des de l’any 2008, quan l’Ajuntament, el Bisbat i els mateixos veïns van unir esforços per a instal·lar noves campanes i restaurar les existents, amb l’objectiu de completar els dos campanars.

Sota el lideratge de l’actual alcalde, el Gremi de Campaners de València ha estat un aliè essencial en aquests esforços. El 2008, van oferir un toc especial de campanes durant les Festes locals, i el 2016 van protagonitzar una nova actuació durant les festivitats de setembre. Aquesta renovació del conveni continua la llarga tradició de col·laboració per preservar aquest element essencial del patrimoni local.