SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Peníscola contempla la implementació d’un servei exclusiu de recollida de vidre a domicili al nucli antic

Peníscola busca modernitzar el seu sistema de recollida de vidre

El regidor de Medi Ambient, Miguel Castell, ha mantingut una important trobada amb els responsables territorials d’Ecovidrio per avançar en l’optimització del sistema de recollida de vidre a Peníscola. L’objectiu d’aquesta reunió ha estat sol·licitar un estudi de viabilitat per implantar el sistema de recollida porta a porta en el nucli antic de la ciutadella emmurallada.

Durant la trobada, s’ha establert que Ecovidrio dimensionarà aquest servei específic per als tres mesos de la temporada alta turística, tenint en compte els més de 70 establiments situats en aquesta zona. Es preveu una nova reunió per valorar la posada en marxa d’aquest servei i establir les condicions pertinents, incloent-hi el nombre de dies de recollida.

A més, des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha sol·licitat incrementar la freqüència de recollida de vidre en els punts de recollida distribuïts per tot el terme municipal, així com la incorporació de més contenidors.

Cal destacar que Peníscola ha sigut seleccionada per Ecovidrio, un any més, per a participar de la campanya Banderes Verdes, en la qual els grans generadors de vidre, com hotels i establiments de restauració, es comprometen a la separació dels residus per al seu reciclatge. Aquesta iniciativa reafirma l’aposta del municipi per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.