SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’Ajuntament de Canet lo Roig rep una inversió de l’Ivace per costejar el 50% de la instal·lació de 78 plaques solars

La inversió total del projecte pujarà a 40.565,25 euros, amb una subvenció total a fons perdut del 50% de la inversió i que puja, per tant, a 20.282,62 euros.

N. de P.

L’Ajuntament de Canet lo Roig continua apostant per la sostenibilitat. I com a part d‟aquesta política a favor de l‟ecologia i de l‟estalvi energètic, ha rebut recentment una subvenció de l‟Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), organisme dependent de la Generalitat Valenciana; per millorar l’autoconsum d’energia elèctrica mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada del Local Polivalent de la localitat, propietat municipal.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Canet lo Roig instal·larà 78 plaques fotovoltaiques de 455 Wp i 2 inversors que generessin una potència total de 35.490 Wp. «Es tracta d´una instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum compartit amb compensació d´excedents per als comptadors municipals de l´ajuntament de Canet lo Roig», indica l´alcaldessa, María Ángeles Pallarés, qui puntualitza que l´objectiu de la instal·lació «és aconseguir rebaixar l´energia consumida de la xarxa elèctrica i així reduir la nostra factura energètica, actualment molt elevada a causa de l’augment de preu del subministrament elèctric”.

La inversió total del projecte pujarà a 40.565,25 euros, amb una subvenció total a fons perdut del 50% de la inversió i que puja, per tant, a 20.282,62 euros. La resta serà finançada per l’Ajuntament mitjançant un préstec amb Ivace amb un interès aplicable del 0% a amortitzar en 4 anys mitjançant quotes semestrals.

«Es tracta d’una inversió molt necessària que, sens dubte, amortitzarem en molt breu espai de temps, de manera que també seguim optimitzant els diners dels nostres veïns», conclou Pallarés.