SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’Ajuntament de Càlig i la Mancomunitat de la Taula del Sénia es congratulen del premi obtingut pel garrofer del Cabanils

L’arbre ha guanyat el I Concurs al millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021

Antonio Ollés, president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia

N. de P.

L’alcaldessa, Ernestina Borràs, amb el president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Antonio Ollés i el propietari de l’arbre, Antoni López, ha fet una visita al garrofer del Cabanils, guardonat recentment amb el premi al millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021 convocat per l’entitat sense ànim de lucre “Empresas Innovadoras de la Garrofa”.

Recordem que es tracta d’una exemplar únic amb una alçada de 10,5 metres, un perímetre del tronc a la base de 7,7 metres i un diàmetre a la copa de 13,8 metres. Segons els estudis realitzats per la Universitat Politècnica de Madrid es tractaria d’un exemplar centenari.

Borràs felicitava a López pel guardó i també per la tasca dedicada a conservar l’arbre. Segons assenyalava “és tot un orgull per a Càlig tenir un garrofer reconegut amb el premi al millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021”. Així mateix, destacava que aquesta distinció també és un reconeixement a aquest tipus de cultiu, “molt arrelat al nostre municipi, on Càlig és un dels majors productors d’Espanya”.

Per la seua banda, el president Ollés també ha felicitat a López pel premi i explicava que en total es van presentar 10 candidatures d’arreu de l’Estat. Segons afegia el Territori Sénia disposa d’un gran patrimoni natural amb les oliveres mil·lenàries com a principal reclam, a més d’altres elements com els garrofers. En aquest sentit, insistia que “el premi també suposa un reconeixement cap un cultiu que sempre s’ha mantingut en un segon pla, però que afortunadament en els últims anys pareix que es va recuperant”.